A náci Németország himnuszát játszotta le Jászberény baloldali vezetése egy német delegációnak

Depressed,Man shame,occupation,sadness,office,boy,cover,problem,man,businessma Depressed man
Depressed man
Vágólapra másolva!
Jászberény baloldali vezetése a „Deutschland, Deutschland über alles"-t játszotta le németországi testvértelepülésük delegációjának fogadása közben. Ennek végül a német küldöttség egyik tagja vetett véget. A náci rezsim bukásáig ez a verzió volt Németország hivatalos himnuszának a szövege.
Vágólapra másolva!

Arról ír a Mandiner, hogy Andreas Michalowski, a németországi Vechta polgármestereként egy delegációval érkezett Jászberénybe, ahol Budai Lóránt jobbikos polgármester és Balogh Béla MSZP-s alpolgármester egy ünnepség keretében Jászberény Város Tiszteletbeli Polgára kitüntető díjjal ismerték el a testvérvárosi kapcsolatokért végzett önzetlen munkáját.

A műsorvezető köszöntötte a megjelenteket, majd arra szólított fel, hogy énekeljék el a két ország nemzeti himnuszát. A magyar eléneklése után azonban

nem a hivatalos német himnusz szövege csendült fel, hanem a „Deutschland, Deutschland über alles" (Németország mind felett), ami a nácik bukásáig volt a Német Birodalom himnusza.

Ekkor a vendégküldöttség egyik tagja előrement és

határozott kézmozdulattal jelezte, fejezzék be a lejátszást.

Budai Lóránt később visszakozott a történtek miatt, és arról is beszélt, hogy megtalálták a felelőst, az esetet nem hagyták következmények nélkül. A felelős nevét viszont nem árulta el.