Rengeteg pénzhez juthat, aki élve kijut a világ leghalálosabb szigetéről - videó

India, Brazília, Mexikó, Ganna, Türkmenisztán, hátborzongató
Aki ezt elolvassa, azonnal forduljon vissza a kígyók szigetéről
Vágólapra másolva!
A kígyók szigete a leghalálosabb hely a földön, az ott élő kígyók átharapják a gumicsizmát, ezért tilos a belépés.
Vágólapra másolva!

Brazília partjaitól 140 kilométerre van egy aprócska sziget, amit Ilha da Queimada Grandénak, más néven a „kígyók szigetének" hívnak, és a világ egyik legveszélyesebb helyeként tartanak nyilván.

Az 1920-as évek végéig lakott ember a szigeten, de azóta elhagyatott, amióta a világítótornyot őrző családot viperák ölték meg

- írja a Promotions.hu.

A legújabb tanulmányok szerint az aranylándzsafejű kígyó populáció 2000 és 4000 közé tehető ezen földdarabon.

Napjainkban a brazil kormány tiltottnak nyilvánította a szigetet. Senki sem él ott, és csak a haditengerészet vagy bizonyos kutatócsoportok járnak oda. Legalábbis legálisan. Az illegális orvvadászok látogatják a szigetet.

Aki ezt a figyelmeztetést elolvassa, azonnal forduljon vissza a kígyók szigetéről Forrás: Flickr/Fabio Manfredini

Ha bármilyen okból úgy dönt valaki, hogy odamegy, jobb, ha tisztában van vele, hogy az olyan egyszerű óvintézkedések, mint a gumicsizma, nem védenek meg itt a kígyómarástól.

Először is, ezek a kígyók átharaphatják a gumicsizmát. Másodszor, idejük nagy részét fákon töltik, így felülről potyognak áldozataik nyakába.

Az aranylándzsafejű kígyó mérge ötször erősebb lett, mint a szárazföldön élő többi lándzsafejű mérge. Egyetlen harapás 7 százalékos halálozási arányt jelent, és izomszövet-nekrózist, agyvérzést, veseelégtelenséget és bélvérzést okozhat. Egy órán belül meghalhat a megharapott személy, de az azonnali orvosi ellátás csökkenti a halálozási arányt, azonban a sziget több mint egy órányira van a szárazföldtől, így nem nagy az esélye annak, akit megmartak.

Látványos videó a kígyók szigetéről:

A tudósok úgy vélik, hogy az aranylándzsafejű mérge gyógyszerészeti célokra használható. Ígéretesnek bizonyult a szívbetegségek, a keringési problémák és a vérrögök elleni gyógyszer előállításában, de még a rák gyógyításában is segíthet.

Veszélyeztetett státuszuk miatt, és a mérgük okán egyetlen kígyóért 30 ezer dollárt lehet kapni a feketepiacon, azaz illegálisan.

Ezért sok orvvadász az életét kockáztatja, hogy besurranjon a szigetre, és annyi kígyót fogjon el, amennyit csak tud.

[szerkesztői megjegyzés: a Kígyók szigetéről az Origo érdekességként számol be, közlése nem jelenti azt, hogy javasolja, vagy bárkit a sziget meglátogatására bátorít.]