Maradhat PlayStationön a Call of Duty

call of duty modern warfare ii videojáték
Call of Duty: Modern Warfare II (2022)
Vágólapra másolva!
Mindeközben rekord bevételű nyitóhétvégét generált a legújabb rész.
Vágólapra másolva!

Részben anyagi okokból, részben pedig az Activision Blizzard felvásárlásának versenyhatóságokon való keresztülvitele érdekében a Microsoft engedni látszik az eddigi feltételeiből. Az Xbox-üzletágat vezető Phil Spencer a Same Brain YouTube-csatornának adott nyilatkozatában bejelentette, hogy a kiadó felvásárlását követően a Call of Duty-játékok egészen addig elérhetőek lesznek PlayStationre, amíg egyáltalán van PlayStation.

Call of Duty: Modern Warfare II (2022) Forrás: Activision Blizzard

Ez nem meglepő annak fényében, hogy a múlt héten PS4 és PS5 konzolokra is megjelent Call of Duty: Modern Warfare 2 (2022) az előrendelések és első napi vásárlások tekintetében is minden idők legnagyobb rajtját mutatta be a PlayStation Store-ban. Pontos számok sajnos nem érhetőek el, azonban a Sony szerint a digitális piactér története során soha semmiből nem fogyott még ennyi.

Ráadásul nem csak a Sony konzolján volt gigantikus üzleti siker a játék, az Activision Blizzard szerint az első három napban 800 millió dollár bevételt generált az idei Call of Duty, ami rekord a franchise történetében. További kontextusként a komplett szórakoztatóiparban ez a játék vette idén a legerősebb rajtot, több bevételt generált a nyitóhétvégén, mint a Top Gun: Maverick és a Doctor Strange az őrület multiverzumában filmek együtt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!