Megvan, ki lesz az Oscar-gála házigazdája

sztárok, akik snackkel érkeztek a díjátadó gálára
Jimmy Kimmel a 2018-as Oscar-gálára hozott magával egy doboz harapnivalót, amibe csipsz, granola és egyéb finomságok voltak
Vágólapra másolva!
Jimmy Kimmel lesz a 2023 márciusi Oscar-díjkiosztó gála házigazdája - jelentették be hétfőn a műsor producerei.
Vágólapra másolva!

Glenn Weiss és Ricky Kirshner azt ígérték közleményükben, hogy a műsorvezető "mulatságos lesz és bármire kapható". Kimmel harmadszor lesz a gála házigazdája. 2017-ben gyakorlatilag megmentette a díjátadót a káosztól, amely azt követően tört ki a színpadon, hogy először véletlenül a valódi győztes helyett egy másik produkciót hirdettek ki a legjobb film Oscarjának nyerteseként. Egy évvel később sem volt könnyű dolga, mivel éppen a gála előtti hónapokban lendült fel a MeToo-mozgalom, amelynek komoly hatása volt a hollywoodi filmgyártásra is.

Jimmy Kimmel Forrás: Emma McIntyre/Getty Images


Kimmel viccelődve úgy értékelte: "az, hogy harmadszorra is felkértek, vagy nagy megtiszteltetés, vagy csapda". Hozzátette: akárhogy is legyen, hálás a filmakadémiának, hogy miután a jók nemet mondtak, azonnal ő jutott az eszükbe. A 2018-as Oscar-gála után Kimmel általában dicsérő kritikákat kapott, de ezt követően három évig nem kért fel házigazdát a filmakadémia. Az idei, 94. Oscar-díjátadót Regina Hall, Amy Schumer és Wanda Sykes vezényelte a színpadról.

Bill Kramer, a filmakadémia igazgatója és Janet Yang, a testület elnöke Kimmel szakértelmét, filmek iránti szeretetét méltatva azt is kiemelte, hogy a műsorvezető képes felejthetetlen élményt nyújtani a gála iránt érdeklődő sokmilliós globális közönségnek.



Az amerikai filmakadémia díjátadóját legutóbb 15,36 milliós közönség látta.

Az azt megelőző években - a koronavírus-járvány miatt is - jelentősen megcsappant a nézettség.

A 95. Oscar-gálát március 12-én vasárnap rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban.

A műsort az ABC tévécsatorna közvetíti élőben, és világszerte több mint 200 országban és térségben láthatják a nézők.