Kihátráltak Kanye West mögül, ám ez komoly fejtörést okoz az Adidasnak

Kanye West
Vágólapra másolva!
Az Adidast egyik csapás éri a másik után: a Kanye West rapperrel való szakítás, a kínai bevételek apadása és a recessziós szelek nem kedveznek a sportszergyártónak, amelynek gondjait a közelgő katari labdarúgó-vb enyhítheti.
Vágólapra másolva!

Nem kényeztette el részvényeseit szerda reggel az Adidas: a német sportszergyártó magasabb bevételt ért ugyan el a szeptemberrel zárult negyedévben, ám eközben nyeresége alaposan megcsappant. Mindenesetre a vállalatvezetés óvatosan optimista, a bő egy hét múlva induló katari labdarúgó-világbajnokság és az amerikai kosárlabdaliga (NHL) ugyanis komolyan javíthat mindkét mutatón.

Rasszista kijelentései miatt szüntette meg az együttműködést Kanye Westtel az Adidas Forrás: Getty Images/2015 Rindoff/Dufour/Rindoff/Dufour

Az Adidas számait nyilvánvalóan rontja majd (főleg a karácsonyi szezon közeledtével) a Kanye Westtel való együttműködés megszüntetése, ami elkerülhetetlenné vált a rapper vállalhatatlan rasszista kirohanásai miatt.

Az amerikai énekeshez kötődő Yeezy márka kiesését a cég már beárazta a 2022-es teljes üzleti évre vonatkozó korrigált kitekintésében, ahogy az orosz piac önkéntes elhagyásával járó félmilliárd eurós egyszeri veszteséget is.

További részletek a Világgazdaságban.