Elképesztő módon elhallgatja a dollármédia a baloldali EP-alelnök korrupciós botrányát

Rabat, 2022. december 11. 2022. október 10-én, a marokkói parlament rabati épületében készített kép Eva Kaili görög szocialista képviselőről, az Európai Parlament alelnökéről, akit korrupció gyanújával vizsgálati fogságba helyeztek Belgiumban 2022. december 11-én. MTI/EPA/Dzsalal Morsidi
Vágólapra másolva!
A korrupciós ügyekben máskor oly lelkes tényfeltárónak tűnő dollármédia propagandaoldalak most meglehetősen szűkszavúan számolnak be Eva Kaili, az Európai Parlament szocialista alelnökének példátlan korrupciós botrányáról. Cikkünk megjelenéséig csupán néhány cikket találtunk, ráadásul eldugott helyeken a dollármédia oldalain az ügyről. A hallgatás oka talán az lehet, hogy két hete még Gyurcsányné kérésére Magyarországot ítélte el Eva Kaili. Azóta kiderült: 600 ezer eurót kapott Katarból, hogy Brüsszelben az arab országnak kedvező törvényeket fogadtasson el.
Vágólapra másolva!

Letartóztatták a korrupció elleni harc "élharcosát", a más országokat magas lóról kioktató és a Magyarország elleni támadásokban is aktívan résztvevő Európai Szocialista Párt („Szocialisták és Demokraták", S&D) egyik vezetőjét, Eva Kailit. A görög szocialisták európai parlamenti frakciójának vezetője, Gyurcsányné brüsszeli párttársa és elvtársa, a görög szocialista párt (PASOK) fontos politikusa volt, nem mellesleg az Európai Parlament alelnöke. Két hete Eva Kaili egyébként még Gyurcsányné kérésére Magyarországgal foglalkozott, úgymond elítélte...

Pénteken vitték be, vasárnap hivatalosan is letartóztatták. A belga napilapok úgy tudják, 600 ezer euró készpénzt találtak a házában. A Le Soir arra utalt, hogy a korrupciós pénzt azért kaphatta, hogy Katar érdekeinek megfelelő gazdasági és politikai törvényeket fogadtasson el az Európai Parlamentben. Nem nehéz analógiát találni a magyarországi dollárbaloldal és a brüsszeli botrány között. A baloldal mindenütt ugyanoly: külföldről kap pénzt, hogy külföldi érdekeket szolgáljon. Mindezekhez érdemes megnézni, hogy a hazai dollármédia, hogyan számolt be a példátlan botrányról.

A Soros-blog számára nem volt fontos a botrány

Soros György kedvenc blogja, a 444 csupán két cikket szentelt a példátlan baloldali botránynak. Először azt írták, hogy EP-közeli politikust vettek őrizetbe. A címüket azt követően sem módosították, hogy a baloldal egyik EP alelnökéről van szó. A második cikkük pedig az MTI alapján a vizsgálati fogságba kerülésről szólt. A Soros-blog tehát túl nagy figyelmet nem szentelt Eva Kaili botrányának, ami érthető is, mert gyurcsányné egyik fontos elvtársáról van szó.

Ennyit foglalkozott csak a Soros-blog a példátlan botránnyal Forrás: Origo

Szauer Péter lapja, a HVG sem foglalkozott túl sokat a példátlan baloldali botránnyal. A korrupciót máskor bőszen feltáró lap oldalán csupán három cikk jelent meg erről a példátlan esetről. Ez annak fényében furcsa, hogyha egy kisebb magyar településen akár csak a gyanúja felmerül valamilyen korrupciós esetnek, és az valamilyen jobboldali szereplőhöz köthető, akkor rögtön tucatnyi írás jelenik meg ezen a propagandalapon. Ez most elmaradt.

Szauer Péter lapját sem hozta lázba a példátlan baloldali korrupciós botrány Forrás: Origo

Varga Zoltán vörösbáró baloldali propagandalapja csupán egy cikket szentelt a korrupciós botránynak. Trükkös Zotyó lapja máskor egyébként bőven taglal vélt korrupciós botrányokat, de ez most itt is elmaradt.

Nem szentelt sok karaktert Varga Zoltán baloldali propagandalapja az EP-s korrupciós botránynak Forrás: Origo

A dollármédia egyik vezető zászlóshajója, a volt indexesek blogja csupán két cikket szentelt a példátlan korrupciós botránynak. Túlságosan nagy oknyomozást nem fojttattak, csupán az MTI-ben közölt híreket vették át.

A dollármédia zászlóshajóját sem nagyon érdekelte a példátlan korrupciós botrány Forrás: Origo

A dollármédia legfőbb hazai képviselői tehát cikkünk megjelenéséig csupán néhány cikket szenteltek a példátlan baloldali korrupciós botránynak, és ráadásul eldugott helyeken. A máskor oly lelkes tényfeltárók most nem erőltették meg magukat.