Vágólapra másolva!
A 2022-es szezon nem feltétlenül a tervek szerint alakult az Aston Martin csapatánál, hiszen összetettben csak a hetedik helyen zárt, ám a kétszeres világbajnok Fernando Alonso érkezésével jelentős előrelépést remélnek a brit istállónál.

A csapat hosszú távú célja természetesen továbbra is az, hogy a világbajnoki címért harcoljon a Forma-1-ben, azt azonban az Aston Martinnál is pontosan tudják, ehhez még szükségük lesz néhány évre. A silverstone-i istállótól távozott Sebastian Vettel, a csapat azonban nem maradt világbajnok pilóta nélkül, ugyanis a német helyére a kétszeres vb-győztes Fernando Alonso érkezett. Az Aston Martinnál pedig remélik, hogy a rutinos spanyol versenyző érkezésével lehetőségük lesz közelebb kerülni az élmezőnyhöz a következő szezonban.

Viszont azt gondolom, az eddig megtett lépésekkel, és Fernando Alonso szerződtetésével meg fogjuk tudni ezt valósítani" – mondta Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke, aki pontosan is kifejtette, mit tekintene „jelentős előrelépésnek" az idei bajnokság után.

Mike Krack jelentős előrelépést remél az Aston Martinnál Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

"Idén láthattunk egy csatát a konstruktőri negyedik helyért (az Alpine és a McLaren között). Ha ebbe a küzdelembe bele tudnánk szólni, akkor az már egy nagy előrelépés lenne" – fogalmazott Krack.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.