Brutális részletek a tiszai pecások tragédiájáról

víz alatt, vízben
víz alatt (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Továbbra sem találják azt a két embert, akiknek egy éjszakai pecázáson léket kapott a csónakja, amitől elmerültek a Dunában. Négyen mentek a vízre, ketten tudtak kiúszni, ők beszéltek arról, mire emlékeznek és megszólaltak az eltűnt horgászok hozzátartozói is.
Vágólapra másolva!

"Gyula imádta a horgászatot, mindene volt a peca. Tudjuk jól, hogy ezúttal nem szabályosan mentek fel a vízre a sötétben, de nem szabad ezért elítélni őket. Az elmondások szerint ketten ültek elöl, ketten pedig hátul, amikor az egyikük azt hitte, hogy folyik be a víz. Ekkor előreküldte a társát, amitől orrnehéz lett a csónak és ekkor már tényleg beömlött a víz. Ezután mindnyájan hátrasiettek, amivel csak rontottak a helyzeten. Sajnos saját magukat süllyesztették el.

Gyuszi könyörgött az életéért, hiszen nem tudott úszni,

aztán elmerült" – mondta a Blikknek Fricz Sándor, az eltűnt pecás unokaöccse.

A 32 éves Rostás Gyula Pusztataskonyban élt két kisgyermekével és a feleségével. Sem ő, sem Puzsoma Franciska kamasz fia nem úszott ki a partra, miután január 2-án a csónakjuk léket kapott.

- mondta a síró asszony a Bors cikke szerint.

Egyelőre sehol sem találják őket, sem élve, sem holtan nem kerültek még elő, de a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai keresik őket. A két másik pecásnak viszont sikerült megmenekülnie, őket a karcagi kórházba vitték. A részben elsüllyedt csónakot Szolnoknál találták meg, a rendőrök emelték ki a vízből.