Asztalról leboruló tévéket hív vissza az LG

lg okostévé tévézés
A falra rögzített tévékkel nincs baj, vagy ha igen, azért biztosan nem felelős az LG
Vágólapra másolva!
Több 86 hüvelykes modellt is érint az instabilitási probléma.
Vágólapra másolva!

Jelentős termékvisszahívásra kényszerült Észak-Amerikában az LG, miután tizenkét megerősített esetben képernyővel előre lezúgtak egyes 86 hüvelykes képátlójú okostévéi a vevők tévéasztalairól. Személyi sérülésről nem tud a gyártó, azonban 45 kilogramm körüli eszközökről beszélünk, így például kisebb gyermekekre ráesve életveszélyesek lehetnek.

A falra rögzített tévékkel nincs baj, vagy ha igen, azért biztosan nem felelős az LG Forrás: LG

A gyártó tájékoztatása szerint a tévék asztali tartólábai alapvetően megfelelő stabilitást biztosítanak, a problémát a helytelen felszerelésük jelenti. Az érintett okostévékkel rendelkezők ingyen igényelhetik a vállalattól a biztosabb dizájnt használó új lábakat, addig is a régiek leszerelését, majd a tévék gyermekbiztos elhelyezését javasolja az ügyfelek számára az LG.

Hírünk írásakor nem volt világos, hogy Európába jutott-e a problémás lábakkal szállított tévékből, egyelőre csak az észak-amerikai országok érintettsége biztos. A gyártó az Egyesült Államokban 52 ezer, Kanadában 1800, Mexikóban pedig 2800 darab érintett készülék eladásáról tud.

A visszahívott tévéket tavaly március és szeptember között értékesítette az LG, a 86UQ8000AUB / 86UQ7070ZUD / 86UQ7590PUD / 86NANO75UQA modellszámok valamelyikét viselik. További ismertetőjelük a 202RM, 203RM, 204RM, 205RM, 206RM, 207RM, vagy 208RM kezdetű sorozatszám.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!