Tizenöt rendőr tört rá a személyi edzőre

apple watch series 7 okosóra
Apple Watch Series 7
Vágólapra másolva!
Megzavarodott az Apple Siri hangasszisztens a bokszedzés hangjaitól.
Vágólapra másolva!

Bizarr félreértésről érkezett hír Ausztráliából, egy bokszot és thai bokszot oktató személyi edzőt civil ruhás és golyóálló mellényes rendőrök leptek meg munka közben. A 34 éves Jamie Alleyne éppen magánórát tartott reggel az egyik ügyfelének az edzőteremben, mikor tizenöt rendfenntartó elárasztotta a létesítményt, azt tudakolva, hogy mégis mi történik, ki és miért tárcsázta a segélyhívót.

Egyedi eset a Siri mostani tévedése, elképesztően ritka, hogy összejöjjenek a kiváltásához szükséges körülmények Forrás: Apple

Alleyne és a rendőrök egy darabig kölcsönösen értetlenkedtek, de végül leesett a tantusz: a férfi edzés közben viselte az Apple Watch Series 7 okosóráját, véletlenül aktiválódott a Siri hangasszisztens, amely aztán az 1-1-2 utasítások kántálására tárcsázta a segélyhívót.

A hívóközpont dolgozója valamelyest kivette az okosóra mikrofonja által továbbított hangokat, azonban nem értette a hallottak kontextusát, nem tudta kizárni valamiféle fegyveres támadás vagy öngyilkossági helyzet lehetőségét, inkább kiküldte a helyszínre a rendőröket.

A téves riasztás miatt szerencsére senki sem sérült meg, a rendőrök nem ész nélkül rontottak rá az edzőre és az ügyfelére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!