Tűz ütött ki egy szöuli nyomornegyedben, több száz embert evakuáltak - videó

Vágólapra másolva!
Legalább hatvan ház kapott lángra péntek reggel a dél-koreai főváros utolsó megmaradt nyomornegyedében. Több száz embert kellett evakuálni. Halottakról és sebesültekről nem érkeztek hírek - írja a BBC. 
Vágólapra másolva!

A jelentések szerint nagyjából 60 ház semmisült meg a tűzben Guryong faluban. A dél-koreai média a főváros utolsó megmaradt nyomornegyedének nevezte a helyszínt. A kiérkező több mint 900 tűzoltónak és helikoptereknek öt órába tartott eloltani a tüzet.

- mondta egy 72 éves lakos.

A hatóságok óriási erőkkel vonultak a helyszínre, több mint 900 tűzoltót és helikoptereket vezényeltek ki, de még így is öt órába telt, mire sikerült eloltani a lángokat.

A tűz pontos okát még vizsgálják a hatóságok. Halottakról vagy sebesültekről nem érkeztek hírek.

A lakónegyedben gyakoriak a tüzek, mivel sok ház kartonból és egyéb gyúlékony anyagokból készült. Guryong falu legalább 16 tűzesetet szenvedett el 2009 óta. Az 1980-as években olyan emberek hozták létre a negyedet, akiket az akkori katonai kormányzat alatt kilakoltattak eredeti otthonukból. Guryong a jómódú Gangnam kerület szélén található, ahol az ország legdrágább ingatlanjai találhatók.