Mindenki erre várt: lejátszotta első szaúdi bajnoki meccsét Cristiano Ronaldo

fbl Horizontal
Nassr's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (C) attempts a shot during the Saudi Pro League football match between Al-Nassr and Al-Ettifaq at the King Fahd Stadium in the Saudi capital Riyadh on January 22, 2023. (Photo by Fayez NURELDINE / AFP)
Vágólapra másolva!
Három hét várakozás után Cristiano Ronaldo tétmérkőzésen is bemutatkozott a szaúdi al-Nasszr csapatában.

A december 30-i, világraszóló bejelentés után derült ki, hogy a rijádi csapatnak várnia kell a világsztár bemutatkozására, ugyanis Ronaldo egy tavaly áprilisi dührohama után kétmeccses elitltást kapott az angol szövetségtől, amit magával vitt a közel-keleti országba is.

Csütörtökön egy Messi, illetve Paris Saint-Germain elleni barátságos meccsen ugyan már pályára lépett új csapata színeiben, de az igazi, hivatalos bemutatkozására vasárnap kora estig, az al-Nasszr - al-Ettifaq bajnoki mérkőzésig kellett várni.

A portugál szupersztár természetesen kapitányként vezette ki új csapatát a gyepre, és időnként még a sztárallűrjeit is félre tudta tenni, például, amikor a 11. percben a saját kapuja előtt tisztázott fejjel.

Az al-Nasszr a 31. percben a brazil Anderson Talisca fejesével szerzett vezetést, és Ronaldo, szemben a vb-n történtekkel, ezúttal nem kezdte el bizonygatni, hogy ő is hozzáért a labdához, de tény, hogy közel járt. Ünnepelni pedig úgy ünnepelt, mintha ő talált volna be.

Sok minden egyébként nem történt a mérkőzésen, Ronaldo próbálta egyszer eladni a jól ismert biciklicselét, de már nem olyan gyorsak a lábai, mint fénykorában.

A legfontosabb azonban ezúttal alighanem számára is az, hogy győztes tétmérkőzésen mutatkozhatott be, miután az al-Nasszr 1-0-ra legyőzte az al-Ettifaq csapatát. A rijádiak a győzelemmel 14 mérkőzés után 33 ponttal vezetik a tabellát a 15 meccs után 32 pontos al-Hilal előtt.