A kurd erők elfogták az Iszlám Állam egyik helyi vezetőjét Szíriában

Vágólapra másolva!
Az Iszlám Állam terrorszervezet egyik parancsnokát is elfogta mások között a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű kurd-arab milíciaszövetség az észak-szíriai Rakka térségében végrehajtott egyik terrorelhárító művelete során. Erről az SDF maga tett bejelentést csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A milíciaszövetség részéről azt közölték, hogy a dzsihadisták rakkai vezetője, Ataallah al-Majszan mellett

további 67 terroristát ejtettek foglyul szerdán.

Majszan azóta vallomást tett és beismerte, hogy számos terrortámadás kitervelői között volt, valamint azt is, hogy fegyvereseivel rendszeresen megsarcolta a környéken élőket - tették hozzá.

Farhád Sámi, a milíciaszövetség egyik szóvivője a sajtónak elmondta, hogy a hadműveleteket - amelyekben az SDF mintegy 5000 harcosa vesz részt - a nemzetközi erők légi és más úton segítik.

A kurd-arab erők a hét elején szállták meg a területet válaszul a terroristák decemberben, Rakkában elkövetett támadására, amelyben legalább hat milicista vesztette életét.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, nagy-britanniai székhelyű aktivistahálózat értesülése szerint az SDF a Rakkától északra található lévő al-Karáma, al-Hamrát és al-Dzsadidát településeken is razziákat tartott.

Az amerikai haderő közel-keleti térségért is felelős középső parancsnoksága (CENTCOM) azt közölte, hogy

tavaly az Iszlám Állam 466 harcosát ölték meg, és 215-öt ejtettek foglyul.

A polgárháború sújtotta arab országban jelenleg körülbelül 900 amerikai katona állomásozik.