Brutális kegyetlenséggel meggyilkolta a hasonmását egy nő, hogy megrendezze a saját halálát

Sharaban K és Khadidja O, Brutális kegyetlenséggel meggyilkolta a hasonmását egy nő, hogy megrendezze a saját halálát, gyilkosság, Németország
Vágólapra másolva!
A rendőrök tavaly augusztusban fedeztek fel egy vérrel borított holttestet a dél-németországi Ingolstadtban, egy parkolóban álló autóban. A holttest valódi kiléte a vizsgálatok során kérdéseket vetett fel, ami további nyomozáshoz vezetett, így kiderült gyilkosság megdöbbentő indítéka. Az ügy részleteit csak most hozták nyilvánosságra.
Vágólapra másolva!

A gyilkos a 23 éves Sharaban K., egy Münchenben élő iraki kozmetikus. A közösségi médiában keresett olyan nőket, akik hasonlítanak rá, hogy aztán egyiküket megölje, és a saját halálának látszatát keltve a gyilkosság után elrejtőzhessen.

Az esetet doppelganger-gyilkosságnak nevezték el egy "kísértetiesen hasonló szellemről" szóló német népmesére utalva, de maga a doppelganger szó is azt jelenti, "idegen, aki úgy néz ki, mint egy iker" - írja a Sky News.

A parkolóban talált áldozatot eredetileg Sharaban K.-ként azonosították, de a vizsgálatok során kérdések merültek fel a kilétével kapcsolatban. Végül kiderült, hogy az áldozat valójában egy 23 éves szépség-blogger, Khadidja O., aki a szomszédos Baden-Württembergben élt.

A rendőrség később közölte, hogy

az áldozat és Sharaban K. feltűnően hasonlítanak egymásra.

Sharaban K. álnéven próbált találkozókat szervezni a rá hasonlító nőkkel. Sok próbálkozása bizonyult sikertelennek, ám Khadidja O.-t sikerült meggyőznie egy "kozmetikai ajánlattal".

A gyilkos nő és egy barátja, Sheqir K. egy erdős területre vitték a mit sem sejtő nőt, ahol halálra késelték.

Több mint 50 késszúrással ölték meg, a fiatal nő arca teljesen eltorzult.

Sharaban K. egy családi vita miatt akart bujkálni, ezért rendezte meg a halálát.

A nőt és a barátját is őrizetbe vették augusztus 19-én. Az ügy részleteit csak ezen a héten hozták nyilvánosságra.

A gyilkos fegyvert nem találták meg, de így is van ellenük elég bizonyíték. Mindkét nő életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat.