Így készül a főtt húsok legfinomabb kísérője, a forró meggyszósz - videó

meggyszósz
Vágólapra másolva!
Főtt hús meggyszósszal? Igen! Elsőre talán kicsit furcsán hangzik, de szerintünk zseniális párosítás, nem érdemes kihagyni! - csinál kedvet a Mindmegette. A népszerű gasztronómiai portál ezúttal a tökéletes meggyszósz receptjét mutatja be.
Vágólapra másolva!

Ha máshol nem, a menzán már biztosan mindannyian találkoztatunk a főtt hús és a meggyszósz párosával. Vannak, akik ki nem állhatják, mások viszont nagyon szeretik ezt az elsőre furcsán hangzó duót. A neves hazai portál szerint mindenképp megéri adni neki egy esélyt.

Sűrű meggyszósz

Hozzávalók:

  • 70 dkg meggybefőtt
  • 1 rúd fahéj
  • 3 db szegfűszeg
  • 6 dkg cukor
  • 0.5 db citrom leve és reszelt héja
  • 1csip só
  • 3 dl víz
  • 2 ek keményítő

Elkészítése:

  1. Egy lábosba öntjük a meggybefőttet a levével együtt.
  2. Elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a cukrot, a citrom héját és levét, 1 csipet sót, majd felöntjük 2 dl vízzel, és felforraljuk.
  3. Ha felforrt, egy keverőtálba a maradék 1 dl vízzel csomómentesre keverjük a keményítőt, és hozzáöntjük a meggyszószhoz, kevergetés mellett besűrűsítjük.
  4. A főtt húsokhoz - főként a marhahúshoz - szuperül passzol.