Ha máshol nem, a menzán már biztosan mindannyian találkoztatunk a főtt hús és a meggyszósz párosával. Vannak, akik ki nem állhatják, mások viszont nagyon szeretik ezt az elsőre furcsán hangzó duót. A neves hazai portál szerint mindenképp megéri adni neki egy esélyt.
Sűrű meggyszósz
Hozzávalók:
- 70 dkg meggybefőtt
- 1 rúd fahéj
- 3 db szegfűszeg
- 6 dkg cukor
- 0.5 db citrom leve és reszelt héja
- 1csip só
- 3 dl víz
- 2 ek keményítő
Elkészítése:
- Egy lábosba öntjük a meggybefőttet a levével együtt.
- Elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a cukrot, a citrom héját és levét, 1 csipet sót, majd felöntjük 2 dl vízzel, és felforraljuk.
- Ha felforrt, egy keverőtálba a maradék 1 dl vízzel csomómentesre keverjük a keményítőt, és hozzáöntjük a meggyszószhoz, kevergetés mellett besűrűsítjük.
- A főtt húsokhoz - főként a marhahúshoz - szuperül passzol.