Nyugdíjreform elleni tüntetés Párizsban: transznemű prostituált mellét fogdosta egy sárgamellényes - videó

Vágólapra másolva!
Franciaországban a nyugdíjkorhatár kitolásával járó reform elleni tüntetések fokozatosan durvulnak el. A napokban a tüntetők egy teherautó platóján a francia miniszterelnökre, Elisabeth Borne-ra maszkírozott gumibabát lógattak fel. Közben egy sárgamellényes tüntetővel összetűzésbe kerülő transznemű prostituált esete is borzolja a kedélyeket. Emmanuel Macron elnök kormánya mindenesetre hajthatatlan, nem hajlandó meghallgatni a demonstrálók álláspontját.
Vágólapra másolva!

Február 11-én, szombaton a franciaországi nyugdíjreform elleni tüntetéssorozat egyik helyszínén fedetlen mellekkel vonult fel Párizs utcáin egy közismert transznemű prostituált.

Az ősi mesterség képviseletében tiltakozó Icy Diamond feje fölé emelt transzparensen az állt, hogy a „k..va is harcba száll".

A férfiből nővé operált prostituált fedetlenül hagyott melleire kíváncsi lett egy, a tömegben felvonuló sárgamellényes tüntető, aki Diamond mellé sétált és megfogta a transznemű nő műmellét. Diamond elzavarta, és leköpte a sárgamellényest, majd folytatta – továbbra is félmeztelenül – a felvonulást, közölte a CNEWS hírtelevízió.

A közösségi médiában sokan Diamond pártjára álltak azt az álláspontot képviselve, hogy a beleegyezés nélküli érintés szexuális zaklatásnak minősül operált mellek esetén is. Mások arra emlékeztettek, hogy a francia törvények szerint börtönnel és 15 ezer euró pénzbírsággal büntetendő a köztéri meztelenkedés és a szeméremsértés. Ezért, mielőtt a szexuális zaklatás kérdésében ítélkezne bármely francia bíróság, a prostituált által elkövetett bűncselekményt kellene tisztázni, valamint azt, hogy a prostituált mögött felvonuló rohamrendőrök miért nem avatkoztak eleve közbe a közszeméremsértés miatt.

Sokan pedig azt az alapkérdést feszegették, hogy mennyiben releváns a nyugdíjtörvény elleni tiltakozásban a mellek provokatív mutogatása, illetve, hogy a transzenmű prostituált vajon kérte-e a tömeg beleegyezését abba, hogy meztelen felsőtesttel demonstrálhasson.

Icy Diamond eközben bejelentette, hogy szexuális zaklatásért feljelenti a mellét megérintő tüntetőt.

Ezzel egy időben

a tüntetők egy teherautó platóján a francia miniszterelnökre, Elisabeth Borne-ra maszkírozott gumibabát lógattak fel.

A szimbolikus akasztás elítélésére felszólított szakszervezet, a CGT képviselője azonban nem ítélte el a tüntetők haragjának a megnyilvánulását. Marie Buission, a Franceinfo közszolgálati médium stúdiójában vasárnap elmondta, hogy az is az erőszak egyik formájának tekinthető, ahogy a francia kormány ellenáll, és nem hajlandó meghallgatni a reform ellen tiltakozók álláspontját.