Újabb tömeges leépítésre készülhet a Meta

Zuckerberg, Facebook
Facebook's CEO Mark Zuckerberg delivers his speech during the VivaTech (Viva Technology) trade fair in Paris, on May 24, 2018. (Photo by GERARD JULIEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Az erre való felkészülés miatt ráadásul alig folyik érdemi munka a vállalatnál.
Vágólapra másolva!

A Financial Times értesülései szerint a tavaly novemberben bejelentett 11 ezer fős után újabb tömeges leépítésre készül a Facebook anyacégeként funkcionáló Meta. A potenciálisan elküldendő dolgozók száma egyelőre nem ismert, az előző óriási leépítés során olyan 13%-kal csökkentette a munkaerejét.

A hatékonyság éve azzal kezdődött a Metánál, hogy a dolgozók jókora része felülről jövő döntések hiányában nem képes érdemi munkát végezni Forrás: AFP/Gerard Julien

Az informátorok szerint az előzőhöz hasonlóan ezúttal is minden szervezeti egységet érinthet a karcsúsítás, a hirdetési és a metaverzumos csapatok sem képeznek kivételt. A tömeges elbocsátás részletei várhatóan a márciusban befejeződő teljesítményértékelések után véglegesednek majd.

Mindeközben az elbocsátás előkészítői folyamata miatt az elmúlt időszakban erősen megakadt a munka a Metánál, hiszen a menedzserek nem képesek anélkül tervezni, hogy tudnák mennyi emberrel és mekkora büdzsével számolhatnak, korábban napok alatt átfutott projektkérelmek elbírálása már egy hónapot is igénybe vehet. Mark Zuckerberg szerint az idei év a hatékonyságnövelésről fog szólni a Metánál, ám a Financial Times által megszólaltatott dolgozó szerint jelenleg rengeteg ember csak malmozik, a feletteseik műveleti döntéseinek elmaradása miatt nem tudnak mit kezdeni magukkal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!