A napokban eldőlhet az Activision Blizzard sorsa

call of duty warzone videojáték
Call of Duty: Warzone
Vágólapra másolva!
Már az utolsó kísérleteket teheti a felvásárlás jóváhagyatására a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben érkezett információk alapján egyre kérdésesebbnek tűnik a világ eddigi legnagyobb összegű játékipari akvizíciójának sorsa, ennek keretében a Microsoft olyan 69 milliárd dollárért szeretné felvásárolni az Activision Blizzardot. Az üzlet viszont az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, továbbá az Európai Unió versenyfelügyeleti hatóságainak sem tetszik, miután a Call of Duty elvesztésétől való félelmében a Sony minden erejével próbálja fúrni az üzletet.

Call of Duty: Warzone Forrás: Activision

A Reuters beszámolója szerint 2023. február 21-én a Microsoft illetékesei újabb tárgyaláson vesznek részt az EU illetékeseivel, az utolsó erőfeszítés jellegűnek mondott megbeszélés során a felhozott versenyügyi aggodalmakra kitalált biztosítékaikat fogják ismertetni.

A források szerint az akvizíció jóváhagyatása céljából jó eséllyel olyan vállalásokat kívánnak tenni, hogy kinézetileg és funkcionálisan azonos formában a konkurens platformokon is kiadják majd az Activision Blizzard egyes játékait, továbbá a Game Passben való megjelentetésükkel párhuzamosan azok a rivális játékbérlő szolgáltatásokban is elérhetővé válnak majd.

Az utóbbi különösen érdekesen hangzik, a vállalás azt jelentené, hogy a legújabb és fizetős Call of Duty termékek a Game Pass mellett a PlayStation Plus Extra/Premium csomagokba is bekerülnének.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!