Vágólapra másolva!
Botrányos jelenetek zajlottak le a török harmadosztályban szereplő Bursaspor és az Amedspor bajnoki mérkőzésén, ahol a hazai szurkolók egy csoportja terrorizálta a vendég játékosokat a meccs előtt, közben és után is.

Rengeteg meghökkentő videó látott napvilágot, amint a feldühödött Bursaspor szurkolók különféle tárgyakkal, többek köztük töltényekkel, sörös üvegekkel, vizes palackokkal, petárdákkal és késekkel dobálták meg a pályán az ellenfél játékosait. A hírek szerint a hazai drukkerek már a mérkőzés előtt is pirotechnikai eszközökkel és kurdellenes rigmusokkal zavarták az Amedspor játékosait a hoteljük előtt.

Háborús jelenetek zajlottak le a török harmadosztályú meccsen Forrás: AFP/-

Aztán a bemelegítés során a két csapat játékosai összeszólalkoztak, amire a Bursaspor ultrái a pályára rontottak és jókora tömegverekedés tört ki, bár kisebb meglepetésre ekkor még mindenki sértetlen maradt. A meccset viszont többször is félbe kellett szakítani, mert volt, hogy az Amedspor játékosait ápolni kellett, de végül a meccset lejátszották: 2-1-re nyert a Bursaspor.

Azonban a meccs után is folytatódott a káosz: az Amedspornál azt állítják, hogy a Bursaspor biztonsági emberei a rendőrökkel együtt támadták meg őket az öltöző folyosóján.

Az Amedspor nem csak a közösségi oldalán osztott meg rengeteg videó- és képanyagot az incidensről, hanem ezeket elküldte a Török Szövetségnek és reménykednek benne, hogy szankcionálják a Bursasport és annak szurkolóit. A Török Labdarúgó-szövetség egyelőre nem reagált az ügyben.