Kiszimatolja a követőkütyüket a BlueSleuth

bluesleuth lite ble tag detector
Teljesen önmagában működik a BlueSleuth-Lite BLE Tag Detector, akár kulcstartóhoz is rögzíthető
Vágólapra másolva!
Az AirTag mellett mindegyik népszerű márkától származó eszközt képes detektálni.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban mintha csökkent volna az Apple AirTaggel való visszaélések száma, ami potenciálisan két tényezőnek köszönhető: egyrészt szoftveres hangolásoknak hála nehézzé vált említésre méltó időn keresztül rejtve tartani a kütyüt a követett személy elől, másrészt pedig köztudottá vált, hogy a felfedezése esetén az Apple képes segíteni a rendőrségnek a gazdája előkerítésében.

Teljesen önmagában működik a BlueSleuth-Lite BLE Tag Detector, akár kulcstartóhoz is rögzíthető Forrás: Berkeley Varitronics Systems

Ennek ellenére az egyesült államokbeli Berkeley Varitronics Systems most széles spektrumú megoldást dolgozott ki az efféle eszközökkel való követésüktől félőknek, a tenyérben elférő BlueSleuth-Lite BLE Tag Detector bármely követőeszközt képes detektálni, többek közt az AirTag, a Tile, a Galaxy Smart Tags, a PebbleBee, továbbá a Chipolo is megtalálható a kompatibilitási listáján.

Az oldalán lévő gombokkal kezelhető BlueSleuth-Lite durván 23 méteres hatótávolsággal rendelkezik, ami igény esetén szűkíthető a felesleges találatok kiszűrése érdekében. Találat esetén vibrál, mobilapp nincs hozzá, teljesen önállóan működő hardverről van szó, a detektált követőeszközt a jelerősség alapján távolságra jelzi. Az akkus üzemideje egy nap, vezetékes és vezeték nélküli módon is tölthető, az utóbbihoz szükséges töltőpadot tartalmazza majd a csomagja.

A kütyü jelenleg a Kickstarteren támogatható, 2023. júniusra ígért szállítással 499 dollárba (nettó 184 ezer forintba) kerül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!