Az X-akták sztárja sok pénzt vesztett manhattani luxuslakása eladásán

David Duchovny
Vágólapra másolva!
David Duchovny több mint tíz éve vásárolta a manhattani luxuslakását, melyet már két éve próbált eladni. Végül sikerült is értékesítenie az ingatlant, azonban az eredeti vételárnál alacsonyabb áron.
Vágólapra másolva!

David Duchovny jelentős kedvezménnyel volt kénytelen eladni a manhattani luxuslakását. A színész több mint tíz éve vette meg az ingatlant, és most kevesebbet kapott érte annál, mint amennyit eredetileg fizetett érte – írja a Dirt.com.

A New York-i Central Park Westen található lakás egykor Barbara Streisand tulajdona volt, és Mariah Carey 1999-ben megpróbálta megvenni. Akkor azonban a közösségi tulajdonban álló társasház igazgatósága meghiúsította az üzletet. David Duchovny 13 évvel később már nem ütközött ilyen akadályba. Az X-akták sztárja 2012 őszén 6,25 millió dollárért megszerezte a lakást.

Az otthon alapterülete nem ismert, azt viszont tudni, hogy az Emory Roth által tervezett, art deco stílusú ház 19. emeletén található ingatlanban három hálószoba és ugyanennyi fürdőszoba kapott helyet.

Duchovny először két éve hirdette meg a lakást, akkor 7,5 millió dollárért. Az árat aztán többször csökkentették, és már jóval 6 millió dollár alatt állt, amikor megjelent egy vevő.

A vásárló végül jelentős kedvezménnyel, 5,65 millió dollárért (kb. 2 milliárd forint) vette meg az ingatlant.

Vagyis Duchovny több mint félmillió dollárt bukott az üzleten az eredeti vételárhoz képest.

A lakás havi fenntartási díja egyébként közel 5400 dollár, vagyis mintegy 2 millió forint. Ebben benne van a 24 órás portaszolgálat, és a lakó használhatja a ház különböző létesítményeit. Ezek közé tartozik a felújított lobbi, a fitneszterem, a gyermekek számára kialakított játszószoba, valamint egy könyvtár is.

Mielőtt Duchovny áttelepült New Yorkba, a kaliforniai Malibu feletti domboknál volt a fő otthona. Ezt a házat 2008-ban vette meg Mel Gibson, 11,5 millió dollárért.