Vágólapra másolva!
Rengeteg érdekes esemény történt kedden a hazai és a nemzetközi sportvilágban egyaránt, így ha lemaradt volna a legfontosabb hírekről, akkor most megtalálja őket egy helyen. Visszapillantó.

Böde Dániel saját elmondása szerint is olyan formában van, mint amilyenben legutóbb talán a 2016-os Európa-bajnokság előtt és alatt volt. A Paksnál sokáig mellőzték, de Bognár György visszatérésével a rutinos támadó is visszatért az első kerethez, ahol azóta remekel. A legutóbbi öt meccsen öt gólt szerzett és nagy szerepe van abban, hogy csapata a dobogón áll az NB I-ben. Hogy lehet, hogy a tartalékcsapatba száműzött Böde Dániel ilyen kirobbanó formában tért vissza?

Mindössze 24 éves korában meghalt Francisco Naval Perez spanyol labdarúgó, miután egy utcai támadás során meggyilkolták.

Lasan véget ér a Shakira-Piqué botrány Forrás: AFP/Josep Lago

A Barcelona korábbi focistájának, Gerard Piquének az exe, a Grammy-díjas énekesnő, Shakira könnyek között búcsúzott spanyol repülőtéren. A kolumbia popsztár komoly döntést hozott, elbúcsúzott a barcelonai életétől és Miamiba költözött. A spanyol válogatott focista dühösen fogadta a döntést.

Edzőjük nélkül tartottak válságülést a Szoboszlai Dominikot, Willi Orbánt és a sérült Gulácsi Pétert foglalkoztató RB Leipzig labdarúgói a szerdai, Borussia Dortmund elleni Német Kupa-negyeddöntő előtt.

A Serie C - A csoportjának 35. fordulójában az AlbinoLeffe 2-0-ra verte a Mantova gárdáját. Eddig semmi extra, mondhatnánk, ám ha megnézzük a találkozó második találatát, akkor egyből igazán érdekessé válik a történet. Íme, a ritkán látható elképesztő bénázás.

Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor sok kritikát kap Kínában Forrás: China Daily/ Wei Xiaohao

A kínai közösségi oldalakon hihetetlenül negatív vélemény alakult ki a hétvégi kínai országos bajnokságon debütáló honosított Liu testvérekkel kapcsolatban. A kínai emberek egy része egyelőre nem képes elfogadni az országváltást és kommentekben szidják az olimpiai bajnokokat.

A szaúd-arábiai labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában az al-Nasszr Cristiano Ronaldo duplájának is köszönhetően 5-0-ra győzött a kieső helyen álló al-Adalh otthonában.

A labdarúgó Német Kupa negyeddöntőjében a Bayern München hazai pályán 2-1-re kikapott a Freiburgtól, míg az Eintracht Frankfurt szintén hazai pályán, az Union Berlin elleni 2-0-s sikerrel jutott elődöntőbe.

Kedden este a labdarúgó Magyar Kupa első elődöntőjében a Zalaegerszeg hazai pályán 0-0-s rendes játékidőt követően egy 119. percben született öngóllal győzte le a Puskás Akadémiát, így a zalai csapat története során másodszor jutott be a fináléba.