Meztelen képeket szivárogtatott ki a Twitter

twitter, tweet, közzétesz, posztol, telefon kéz, alkalmazás, közösségi méfia, ILLUSZTRÁCIÓ, CÍMLAPKÉP
Vágólapra másolva!
Idegenek hírfolyamaiban is feltűnhetnek a privát körökben megosztott tweetek.
Vágólapra másolva!

Tavaly augusztusban a Twitter kiscsoportos közösségi funkciót vezetett be, a Circle használatával a felhasználók a követőik előre kiválasztott csoportjára korlátozhatják a kívánt bejegyzéseik láthatóságát. Hasonló lehetőséget a Facebook már nagyon régóta kínál, kissé a csoportos csevegéshez hasonlítható, lehetővé teszi a kisebb körök bizalmasabb jellegű kommunikációját.

Idegenek hírfolyamaiban tűntek fel a bizalmas bejegyzések Forrás: Shutterstock/ In Green

A napokban bizonyítást nyert, hogy a Circle funkció az esetében létező legsúlyosabb típusú biztonsági hibától szenved, akár vadidegenek hírfolyamaiban is megjelenhetnek a specifikus körökbe tartozók számára készített bejegyzések. Mostanra többek közt meztelen fotókat is kiszivárogtatott a Twitter.

Ennek megfelelően a Circle használatával érdemes azonnal felhagyni, a régebbi érzékeny tweeteket pedig jobb ötlet törölni, hiszen egyelőre nem világos, hogy csak az újonnan létrehozott posztokat érinti-e a hiba. Hírünk írásáig Elon Musk nem kommentálta a helyzetet, a Twitter sajtómegkeresésekre szánt e-mail-címe pedig továbbra is csak egy kakis emojit tartalmazó válaszlevéllel reagál a kérdésekre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!