Lázadnak a szexmunkások a Facebook miatt

Shh! Women's secrets concept cropped focus girl lips make up makeup pastel pink quite sexy woman beautiful closeup written
Shh! Women's secrets. Cropped shot of female with finger in mouth. Closeup portrait of young woman is showing a sign of silence with shhh written on the finger.
Vágólapra másolva!
Le kell leplezniük a valódi nevüket, ha ellenőrzött profilt szeretnének.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt bő egy évben súlyossá vált gazdasági kihívások hatására Mark Zuckerberg kénytelen volt kihúzni a fejét a homokból és kissé parkolópályára tenni a metaverzumát, helyette újból a Meta bevételt generáló szolgáltatásainak további monetizálására fókuszál.

Nem szégyenből, hanem a zaklatók miatt szeretnék titokban tartani a valódi nevüket a szexmunkások Forrás: Getty Images/iStockphoto/Jacoblund

Ennek egyik első eredménye, hogy megkezdődött a Meta Verified program hullámokban való elérhetővé tétele. A havi 15 dollárba kerülő előfizetéssel a felhasználók a személyazonosságuk igazolását követően kapnak egy „Ellenőrzött" pipát a nevük mellé a facebookos vagy instagramos profiljukban, plusz olyan extrákban részesülnek, mint például a bejegyzéseik szélesebb körű megjelenítése, a személyazonosságukkal való visszaélés elleni fokozott védelem, továbbá a közvetlenül elérhető ügyfélszolgálat.

A Verified program egyelőre nem aratott osztatlan sikert, a szexmunkások egy része sérelmezi, hogy az ellenőrzött felhasználóknak kötelező a valódi nevüket megjeleníteniük a profiloldalaikon, nem használhatják a művészneveiket. Ez kritikus muníció lehet a rögeszmés rajongók kezében, például Abigail Mac pornószínésznő rámutatott, hogy a gyakran könnyen kereshető nyilvános adatok miatt ha valaki megtudja egy előadó valódi nevét és település szintjén a lakhelyét, akkor előáshatja a földhivatal adatbázisából a saját tulajdonú ingatlanjának címét.

A Facebook egyelőre nem adta jelét annak, hogy a kritikákra válaszul megfontolná a valódi név kijelzésének megkövetelését, noha az ellenőrzött nyilvános szereplők esetében látszólag nem lenne égető szükség erre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!