Vágólapra másolva!
Meghívásos alapon, Magyarország és a Kárpát-medence mellett Európa több nemzeti bajnokával kiegészülve indul útjára a Prémium Strongman League. A korábbi Prémium Liga alapjaira építkező, ám a tervek szerint mind a megszólított versenyzők és nézők tekintetében, mind díjazásában nemzetközi szintet képviselő sorozat első idénye májusban indul. Mi sem természetesebb, hogy az elmúlt évek legeredményesebb magyar versenyzőivel, Juhász Péterrel, Molnár Zsolttal és Sebestyén Jánossal a mezőnyben.

"Az erősember sportágban jó pár éve jelen vagyunk szervezőként, és mindig is az volt a cél, hogy a lehető legmagasabb szintre tudjuk emelni a sportágat. Hosszú, sokéves munka eredménye, hogy most nemzetközi sorozattá válhat a Prémium Liga – mondta el Botka István, sportmenedzser az újjáalakuló ligáról.

Molnár Zsolt gyakorlat közben Forrás: Prémium Média & Sport Managgement Zrt.

A változás két fő elemből áll majd. Korábban is voltak olyan versenyek alkalmi rendszerességgel, amelyeket külföldre vittünk, ezek most állandósulnak:

Azt gondoljuk ez önmagában is izgalmas változást hozna, hát még a tény, hogy a sorozat mezőnyét tekintve is nemzetközivé válik. Ráadásul nem csupán a kelet-közép-európai régió versenyzőire kell itt gondolni.

és bár neveket még nem mondhatok, több helyről is megérkezett már a pozitív visszajelzés."

Juhász Péter az előző idényben Európa legjobbjai között is helytállt Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

Fontos változás a korábbi évekhez képest, hogy a nagyobb nemzetközi sorozatokra jellemzően, a Prémium Strongman League első idénye is meghívásos alapon startol majd el, azaz az előző évekkel ellentétben nem rendeznek március-áprilisi selejtezőket. Az előző – még nemzeti ligasorozat – kiírásának krémje csaknem állandó résztvevő lesz, így fordulóról fordulóra találkozhatunk majd az elmúlt évek bajnokaival, Juhász Péterrel, Molnár Zsolttal és Sebestyén Jánossal. A nemzetközi sorozat mellett pedig a PSL Hungary néven folytatódik a Prémium Liga, amely a hazai, de a PSL-be éppen meghívást nem kapó versenyzők sorozata lesz az év folyamán.

"Törekszünk arra, hogy senkinek se legyen könnyű dolga.

Első körben nyolcfős magyar maggal számolunk, melléjük jöhetnek fel a fiatalok – nagyon sok tehetséges fiatal van szerencsére –, akik a PSL Hungary liga állandó résztvevőiként bizonyíthatják, rászolgálnak egy-egy meghívóra a nemzetközi mezőny küzdelmeire is."

Sebestyén János is a PSL egyik esélyese lesz Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

A terv, hogy májusban Szlovéniában, az Adriai-tenger partján rendezik az első fordulót, továbbá Erdélyben és a Felvidéken is megmérettetés.

„Kell a folyamatos szondázás a nemzetközi mezőnyről, épp ezért jó lehetőség, ha nyugat-európai versenyzőket vendégül láthatunk a jövőbeli versenyeinken. Ezáltal, a magyar srácok is közvetlen tapasztalatot szerezhetnek róluk."

"Az volt az érzésem, jó pár évig be volt deszkázva a tehetségeink útja, ritka volt az olyan példa, mint Juhász Péteré, aki eljutott a Bajnokok Ligájába, sőt, ott rendszeresen bizonyítani is tudott már az előző idényben.

Bízunk abban, hogy az átalakuló Prémium Liga egy fontos lépcsőfok lehet a hazai és a tradicionális nemzetközi versenyek között..." – tekintett előre Botka István, a Prémium Strongman League szervezője, ahol a szakmai munkát a hosszú éveken át a nemzetközi mezőnyben eredményes Nagy Ákos koordinálja.