Újabb drámai részletek a súlyos rákbeteg Reviczky Gábor állapotáról

Reviczky Gábor Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész.
Vágólapra másolva!
Reviczky Gábor márciusban mondta el a nyilvánosság előtt, hogy súlyos rákbeteg és már a műtéten is átesett. A a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt prosztatadaganattal diagnosztizálták, most célzott sugárkezelést kap. A 74 éves színész elárulta, hogyan érzi magát a műtét és a kezelések óta és mi az, amit másképp csinálna.
Vágólapra másolva!

Reviczky Gábor szerint félelmetes visszagondolnia arra, hogy szinte semmi komoly előjele nem volt annak, hogy ilyen súlyos betegsége van. Ezért is szeretné felhívni mások figyelmét a történetén keresztül arra, hogy milyen fontos a megelőzés, mert sok esetben már lehet későn fordulnak orvoshoz.

Aztán december 27-én jótékonysági előadásról utaztam haza Vásárosnaményból, és minden pihenőhelyen, benzinkútnál meg kellett állnom, amint visszaültem a kocsiba, már megint pisilnem kellett. A következő napon, december 28-án a feleségem felkereste a főorvos barátnőjét, ő irányított tovább a Dél-pesti Kórházba Dr. Gáti Zsolthoz. Azonnal megkatétereztek, és mindjárt három liter felgyülemlett vizelet távozott a szervezetemből. Szóval ha koccanok a sztrádán, a biztonsági öv alsó része azonnal felrobbantja a húgyhólyagomat" - mesélte a színművész a meghökkentő történetet.

Reviczky korábban már kijelentette a betegsége kapcsán, hogy a célzott sugárkezelést elfogadja, de ha ez nem segít, a kemoterápiát vissza fogja utasítani. Jelenleg már kezelik és ő nagyon pozitívan áll hozzá a folyamathoz.

Ezt egyféleképpen lehet csinálni, pozitív hozzáállással, másképp nem megy! A nehéz időszakban is igyekszem aktív maradni" - mondta és férfitársainak is üzent, hogy vegyék komolyan a szűrővizsgálatokat, hogy ne akkor vegyék észre a bajt, amikor már lehet, hogy késő.

A negyvenöt éves férfiak hetvenöt százaléka már prosztatagyulladásos, ami vizsgálatok és felügyelet nélkül óhatatlanul rákhoz vezet. Én azt ajánlom a férfitársaimnak, hogy a saját érdekükben negyven felett járjanak el éves szűrésre. Illetve nemcsak magunk miatt, hanem a társadalom érdekében is fontos odafigyelni, hiszen a PET-CT kifejezetten drága vizsgálat. Ne terheljük feleslegesen a társadalombiztosítót!" - idézi a Bors Reviczky Gábor szavait.

Reviczky Gábor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész Fotó: Polyák Attila - Origo