Magyar gól a BL-ben, Szalai Ádám a folytatásról, vasszigor Zalaegerszegen

20230319 labdarúgás ZTE FTC
Foto:Dömötör Csaba
Az első félidőben a ZTE nagyon jól játszott
Vágólapra másolva!
Rengeteg hírről és érdekességről maradtak le, akik csütörtökön nem tudtak internet közelbe kerülni. De máris jövünk és segítünk bepótolni a mulasztást: egy csokorba gyűjtöttük április 27. legizgalmasabb történéseit.

Magyar idő szerint még hajnalban történt, hogy a Philadelphia Union magyar sztárja, Gazdag Dániel ismét gólt szerzett az észak- és közép-amerikai régió, a CONCACAF labdarúgó Bajnokok Ligájában. A középpályás ezúttal a Los Angeles FC kapuját vette be az elődöntő első mérkőzésén.

A délelőtt talán legfontosabb híre pedig az volt, hogy Szalai Ádám, a magyar fociválogatott korábbi csapatkapitánya hosszú idő után adott egy nagybb lélegzetvételű interjút, amelyben elárulta, hogy orvosi pályára készült, beszélt pályafutása kezdeti nehézségeiről, a legnagyobb sikerekről, sőt a folytatás is szóba került.

Napközben egy kiszivárgtott zalaegerszegi közlemény robbantotta föl a netet: a kiesés elől menekülő csapat játékosai megdöbbentő üzentet kaptak a telefonjaikra, amiről a sportigazgató később azt mondta, hogy az csak figyelemefelkeltés volt. Ha az volt, akkor teljes a siker, mert mindenki a ZTE-re figyel.

Ez a cipő nem fekete... Forrás: Dömötör Csaba

Kezdhetnek aggódni a dúsgazdag Premier League-csapatok? Könnyen lehet. Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke mihamarabb szeretné bevezetni a fizetési sapkát, a drasztikus szabálymódosítás azonban komoly hatással lehet többek között az angol sztárcsapatok, melyek az európai klubok közül magasan a legtöbb pénzt fordítják játékosfizetésekre.

A csúcsfutball egyik kiszámíthatóan zakatoló békés oázisának számított éveken át a Bayern München, de idén mintha a kelleténél nagyobb lenne a feszültség a bajor sztárcsapatnál. Mané és Sane emlékezetes pofozkodása után, most Thomas Tuchel vezetőedzőnél szakadt el a cérna.

Nem maradtunk bulvárhírek nélkül sem. A világ két sztárpár körüli történéseket követ nagy izgalommal: kit ne érdekelne Gerard Piqué és Cristiano Ronaldo párkapcsolata? Mindkét esetben gazdagabbak lettünk egy kis szaftos részlettel. A katalán sztár sikertelen bujkálása, és a portugál klasszis párjának kirohanása is megéri a kattintást.

A magyar férfi kézilabda-válogatott folytatta Eb-selejtezős menetelését, ezúttal 46-31-re nyert Litvánia vendégeként a sorozat ötödik fordulójában, csütörtökön Klaipedában. A már korábban kiharcolt Eb-részvétel tudatában mindezt egy fiatal csapattal.

A női kosárlabda-válogatott pedig megkezdte az Eb-felkészülését. Székely Norbert irányítása alatt egy fiatal keret dolgozik, egyelőre 21 fővel.

A Nascar-Kupa versenysorozat egyik pilótája, Alex Bowman egy borzalmas balesetben csigolyatörést szenvedett. A félelmetes jelenet az iowai West Burlingtonban zajló High Limit Sprint Car Series futamának nyitányán történt