Georg Spöttle: A FLINTA, amelyik visszafelé sül el

George Spöttle 888 borító
Vágólapra másolva!
Na, itt most nem a puska népies nevéről van szó, hanem egy sokkal veszélyesebb FLINTA-ról, amelyik Németországban támad a rendőrökre.
Vágólapra másolva!

A mozaikszó a Feministák, Leszbikusok, Interszexuálisok, Nonbinárisok, Transzneműek, Aszexuálisok vidám kis csapatát jelöli, akik a női Antifával, a Fantifával (Frauen Antifa) majálishangulatba hozták a berlini rohamrendőrséget. Megrendezték ugyanis a Walpurgis éjszakát, amely annak ellenére, hogy a szentéletű Walpurga hittérítőnőről kapta a nevét, a boszorkányok éjszakája néven él a közhiedelemben. „A még pasinak is ronda, nemhogy nőnek" kategória anarchistái csak azért vittek ridikült magukkal, mert valamiben el kellett helyezni a pirotechnikai eszközöket, a csúzlit, a Molotov-koktélt és egyéb pipereeszközöket. Férfiak ki voltak tiltva a megmozdulásról. Ők tisztes távolról, egy elfoglalt ház tetőjéről lőtték a rendőröket parittyával és happy hour-t tartottak a fent említett koktélokból.

A remek hangulathoz a Belügyi Szenátus 3600 rendőrrel járult hozzá. Kétezer rendőr pedig még a laktanyákban pihent és készült az igazi május elsejére, mivel a Walpurgis éjszaka csak egy kis előjáték volt. „Take back the Night", azaz vedd vissza az éjszakát, ez az idei tombolás mottója. Az üzlettulajdonosok már 2 nappal ezelőtt bedeszkázták az üzletek kirakatát, mivel a fosztogatás a majális legjobb része Kreuzberg, Neuköln és Prenzlauer Berg kerületekben. Ingyen pia, nasi és sportcipő mindig jól jön az anarchista csürhének, akik gyűlölik az államot, csak a szociális segélyt szeretik benne, hiszen azt minden hónapban kötelességtudóan felveszik, és ezzel ki is merül minden állampolgári teljesítményük. Bár a jobboldali politikusok összeverését és autójuk felgyújtását ők annak tartják. Nyaralni is leginkább viperával mennek, mert minden sarkon nácik ólálkodnak, akiket csoportosan össze kell verni.

A május elseje tipikusan, már évtizedek óta a magukat „autonómoknak" nevező csoportok véres bulija, mottójuk „Bullen klatschen", avagy „felkenni a rendőröket". A „fekete blokk", amely nevét a fekete ruházatról és símaszkról kapta, nem más, mint az Antifa radikális szárnya, akik pirotechnikai eszközökkel, csapágygolyós csúzlikkal, kövekkel és más veszélyes tárgyakkal támadnak a rendőrökre. A mostani megmozdulásra 15 000 fő jött el, az Antifa-zászló mellett ott van az LMBTQ szivárványzászlója, a Kurd PKK lobogója, de palesztin zászlókat is lehetett látni a tömegben.

A bevándorlás elhozta a Közel-Kelet problematikáját, és antiszemita, valamint Izrael-ellenes skandálás is hallatszott a tömegből. Az Alkotmányvédelmi Hivatal nyomoz az ügyben. Nem maradhattak el az égő autók sem, hiszen a művelt Nyugat megmozdulásain ez már alap. Én csak azt csodálom, hogy a környéken lakók hogy merik még ott parkoltatni május elsején a járművüket, hiszen vagy 40 éve minden Antifa-majális fénypontja a verdák fáklyázása. Persze a rendőrök mellett a tűzoltóknak is kell munkát adni, csak semmi diszkrimináció, és a sérült rendőrök miatt a mentők sem unatkoztak.

Csak azon csodálkozom, hogy a nyolcvanas évek óta a kormány semmit nem tett az Antifa ellen, holott minden évben milliós károkat okoznak. Nemcsak a május elsejét sajátították ki, hanem a G20-csúcsot is, állam- vagy kormányfők látogatását, és akkor még nem is beszéltünk a nyári „káosznapokról", amikor csak úgy törni-zúzni mennek a német nagyvárosokba. A multikultinak hála most legalább radikális muszlimok is csatlakoztak a színes csapathoz. Egy igazi demokráciában még az anarchisták is befogadóak...