Így lehet fillérekért otthont vásárolni Szicíliában

Mussomeli
Vágólapra másolva!
Amikor a Kaliforniában élő Rubia Daniels először hallott Olaszország olcsó házairól, tudta, hogy meg kell néznie őket. El is utazott egy szicíliai kisvárosba, ahol végül három romos ingatlant vásárolt magának, egyenként mindössze 1 euróért.
Vágólapra másolva!

Vannak olyan olasz kisvárosok, melyek úgy próbálnak küzdeni az elnéptelenedés ellen, hogy szó szerint aprópénzért árulnak romos ingatlanokat. A cél az, hogy a lelkes fiatalok számára vonzóvá tegyék a településeket – írja a Business Insider.

A Brazíliából származó, de San Franciscóban élő Rubia Daniels még 2019-ben figyelt fel a szicíliai Mussomeli nevű kisvárosra, ahol hasonló lakásvásárlási lehetőségeket kínáltak.

A nő 10 napra utazott el a településre, és a túra végén három romos ház tulajdonosa lett. Az ingatlanokat egyenként mindössze 1 euróért vásárolta meg.

A különleges értékesítéseket bonyolító szervezet (Case 1 Euro) képviselője megerősítette a tranzakciókat.

Daniels, aki 30 éve költözött Kaliforniába, elmondta, hogy az olasz kisváros a gyermekkori otthonára emlékeztette. Hozzátette, a helyi lakosok és az ingatlanügynökök is nagyon barátságosak és segítőkészek voltak.

A nő számára a lakások felújításának lehetősége is vonzó volt, és azt tervezi, hogy az ingatlanokat különböző célokra használja majd fel. Daniels már 2019-ben megkezdte a felújításokat, azonban a koronavírus-járvány miatt fel kellett függesztenie a munkálatokat.

A tervei szerint az egyik lakást művészeti galériává alakítja, a másikban ő maga fog lakni, míg a harmadikban egy wellness-központot kíván kialakítani,

„visszaadva" az ingatlant a helyi közösségnek.