Férfival reklámoz női fürdőruhát az Adidas

Adidas Pride 2023 fürdőruha kollekció
Férfi női fürdőruhát visel

888
Vágólapra másolva!
Megjelent az Adidas „2023 Pride" kampányának első reklámja, amelyen egy férfi visel egyrészes női fürdőruhát.
Vágólapra másolva!

Az Adidas legújabb videójábanban a férfi női egyrészesben ringatózik, sétálgat és büszkén mutogatja a dudort az ágyéktájékán.

Az egyelőre jelenleg nem világos, hogy a férfi transzneműnek, nem binárisnak vagy más szexuális identitásúnak vallja-e magát.

A dél-afrikai tervező, Rich Mnisi új kollekciója, amely a „Legyen a szeretet az örökséged" címet viseli és a júniusi Pride hónap előtt jelent meg, az Adidas honlapja szerint "az önkifejezés, a képzelet és a rendíthetetlen hit ünnepe, hogy a szeretet összeköt".

Riley Gaines női sportaktivista és Nancy Mace republikánus kongresszusi képviselőnő is azok között volt, akik a reklámot a nők megsértéseként titulálták.

– írta Riley Gaines.

– tweetelte Nancy Mace.

Az Adidas-reklám előtt a Nike kavart nagy port, amiért a transznemű TikTok-sztár Dylan Mulvaney-t márkanagykövetként szerepeltette a női ruházatának eladásában.

A vásárlók válaszul bojkottot fogadtak és azt mondták, Dylan Mulvaney kiválasztása hozzájárul a nők eltörléséhez. A Nike ezt követően úgy reagált a felháborodott vásárlóknak, hogy "legyenek kedvesek, legyenek befogadóak".

A Miller Lite sörgyártó cég is beleállt a nőkbe, a legújabb reklámfilmjében támadta meg vásárlóit.

A reklámot márciusban dobták piacra a Nők Történelmének Hónapja alkalmából. De nem ünnepelt, hanem szidott.

A Miller Lite Ilana Glazer komikust is bevetette, hogy a korábbi sörreklámokat szidja, különösen azokat a hirdetéseket vette célba, amelyekben bikinis nők szerepeltek.

– jelentette ki.