Senkinek sem kellett a legújabb Tamagocsi

telefon, technológia, mobiltelefon, mobil, okostelefon, ember, illusztráció, telefonos ügyintézés
point finger on screen mobile phone closeup, person texting text message, hipster touch blue screen on smartphone light night city, girls using in hands cellphone close up, online internet
Vágólapra másolva!
Újabb vállalat bukik bele a technológiába, amely pár hónapja még a Szilícium-völgy kedvence volt.
Vágólapra másolva!

A Niantic (a Pokemon Go fejlesztője) most éppen nem azzal került be a hírekbe, hogy milliárdokat csinált azzal, hogy a régi játékát újra sikerült eladnia felhasználóknak, sőt ellenkezőleg... A valós metaverzumnak nevezett technológiát használó játékuk hatalmasat bukott. Május 9-én indította el a Niantic a Peridot nevű, ingyenes telefonos játékát, amelyben a „digitális és a fizikai világot lehet összekapcsolni" ahhoz, hogy egy háziállatot neveljünk. Praktikusan mindez úgy néz ki, hogy a telefon kamerája élő képet ad, amire a szoftver a kamera által mutatott környezetbe generál egy cuki háziállatot, ami igyekszik úgy viselkedni, mint az igaziak. Bár a program kétségtelenül cuki és grafikailag gyönyörű,

már egy héttel az indítás után is az tűnik ki, hogy elbukott.

A Peridotot a Google és az Apple applikáció boltjaiban eddig 675 ezren töltötték le, ám a legtöbb felhasználó alacsony értékelést adott az alkalmazásnak és gyorsan le is törölte. A kritikusok szerint a „kiterjesztett valóság" (AR), a program alapjául szolgáló technológia semmi extrát nem ad hozzá az egyébként „középszerű" játékhoz, cserébe viszont gyorsan lemeríti a telefon akkumulátorát.

A legújabb Tamagocsi bukása nem csak a Nianticot érinti, hanem a teljes metaverzumszektort is. Bár a Meta, a Microsoft, az Alphabet, az Nvidia és természetesen a Niantic abban bízott, hogy a virtuális valóság, az AR és a metaverzum majd mindenkit össze fog kapcsolni, a technológiai áttörés egyelőre még várat magára. Miután a 2016-ban elindított Pokemon Go hihetetlenül népszerű volt és több milliárd dollár bevételt hozott a cégnek, a fejlesztő valószínűleg úgy gondolta, hogy a játék sikerét a virtuális valóságnak köszönheti – nem pedig annak, hogy a Pokémon a világ egyik legismertebb és legsikeresebb médiaterméke.

A Pokemon Go legtöbb felhasználója már a kezdetektől fogva azt kérte, hogy kikapcsolaható legyen legyen a játék AR-funkciója, ami most a Peridotnál is megismétlődik.

Az embereknek így nem kell a hipermodern csúcstechnológia,

sokkal fontosabb, hogy a játékélmény jó legyen.