Erdogan elnök újabb 5 éven át irányíthatja Törökországot

Ankara,Cabinet Meeting,Turkey,Turkish President Recep Tayyip Erd Horizontal ANKARA, TURKEY - MAY 17: Turkish President Recep Tayyip Erdogan holds a press conference after the cabinet meeting at the Presidential Complex in Ankara, Turkey on May 17, 2021. E
Recep Tayyip Erdogan
Vágólapra másolva!
A török baloldali ellenzék ugyanazzal a katyvasz-koalícióval próbálkozott Erdogan ellen, mint idehaza 2022-ben Orbán ellen. Az állítólagos jobboldaltól a baloldalon át a kurd kisebbségig érő koalíció ugyanaz, a hazai közéletből ismert politikai franchise - írja elemzésében az Alapjogokért Központ.
Vágólapra másolva!

Erdogan elnöksége alatt gazdasági és politikai középhatalommá erősödött Törökország. A hatalmas török állam a régió utolsó stabil államainak végvára.

Recep Tayyip Erdogan magabiztos győzelmet aratott Forrás: AFP/2021 Anadolu Agency/Emin Sansar

Az ország destabilizációja pusztító hatást gyakorolhatott volna Európára. Törökország ugyanis jelenleg a Közel-Kelet összes konfliktusának utolsó védfala Európa irányába, mert milliónyi, indulni kész migránst lát el a területén, ezért a mi kontinensünk hálás lehet a török választóknak, hogy a baloldali zűrzavar és káosz helyett a kiszámítható stabilitás mellett tették le a voksukat.