Vágólapra másolva!
Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria kézilabda-csapatának edzője egy Bajnokok Ligája-döntővel tette fel a koronát a klubnál töltött éveire. A sorozatban harmadik BL-győzelmét arató Vipers ellen elszenvedett vereség után még nem tudott felszabadultan nyilatkozni.

A Ferencváros egy fantasztikus első félidei játék után végül 28-24-es vereséget szenvedett a norvég Vipers Kristiansandtól, amelyik ismét bebizonyította, hogy jelenleg a világ legjobb csapata. Ennek ellenére a Fraditól távozó szakember ma még nem sikerként éli meg a BL-döntőt.

- mondta az interjúkra kialakított vegyes zónában köré gyűlő újságíróknak.

Hogy miért nem sikerült egy olya fordítás, mint a negyeddöntő visszavágóján Metzben, vagy éppen az elődöntőben az Esbjerg ellen?

Elek Gábor szívét-lelkét beletette a Fradi sikereibe Fotó: Csudai Sándor - Origo

"A fáradtság már nagy úr volt a döntőben. Ahogy fáradtuk úgy jöttek a hibák. Sokat hibáztunk, számos ziccert is, aztán volt egy időszak, amikor az átlövéseink sem működtek. És egy kicsit az a lelkünk is elhagyott bennünket, ami Metzben vagy éppen az elődöntőben segített nyerni."

A kihagyott ziccereket említve megkerülhetetlen Katrine Lunde szerepe: a Vipers 43 évesen is világklasszis kapusa közel 20 védéssel zárta a döntőt.

"Persze, megkerülhetetlen Lunde szerepe, de ez a Vipers sikere volt, mert ez egy nagyon komoly csapat, nagyon komoly norvég fizikummal.

A végén már úgy kellett cserélnem jobb kettőben, hogy csak az volt a fontos, hogy valaki érjen vissza. De ott már minden a veszett fejsze nyele volt."

A kiváló szakember 15 év után távozik a Ferencváros kispadjáról, a BL-döntő volt tehát az utolsó meccse a csapat élén.

"Erre igazából most nem gondolok, ez majd a következő napok programja lesz. Egyelőre nagyon élesen kavarog bennem ez a mérkőzés, most csak erre tudok gondolni, mert óriási lett volna, ha meg tudjuk nyerni.

Egy kis szerencsével a végén elfogadhatóvá tudtuk tenni a különbséget, de nem jöttek azok az extrák, amivel egy ilyen meccset meg lehet nyerni."