Az évszázad gyorséttermi üzletét hozhatja az, amire a Subway készül

Subway étterem, fast food, gyorsétterem, tuna sandwich, halas szendvics 
 Seremban,,Malaysia,-,8/9/2019,:,Subway,Restaurant,Inside,The,Mydin commercial,franchise,lunch,salad,sign,sandwiches,branch,club,log
Seremban, Malaysia - 8/9/2019 : Subway restaurant inside the Mydin hypermarket in Senawang, Negeri Sembilan. Amongst the most popular sandwich is the Italian BMT, Tuna and Subway Club
Vágólapra másolva!
A világ egyik legnagyobb gyorsétterem-láncának számító Subway a következő 20 évben közel négyezer új éttermet tervez nyitni Kínában. Ez a szendvicsező történetének eddigi legnagyobb franchise üzlete.
Vágólapra másolva!

Története legnagyobb franchise megállapodását kötötte meg a Subway egy sanghaji vállalattal. Az üzlet keretében ugyanis

a következő 20 évben közel négyezer új szendvicsező étterem nyílna a világ második legnagyobb gazdaságában.

A megállapodás alapján a Shanghai Fu-Rui-Shi Corporate Development nevű vállalat egyben jogot szerzett arra, hogy menedzselje a Kínában jelenleg működő, nagyjából 500 Subway éttermet – írja a Quartz.com.

A Subway vezérigazgatója, John Chidsey sajtóközleményben hangsúlyozta, hogy Kína kulcsfontosságú piacnak számít a vállalat hosszú távú növekedése szempontjából.

Világszerte jelenleg nagyjából 37 ezer Subway étterem üzemel, és a jelenlegi prognózisok szerint további 9 ezer üzlet megnyitása van tervben. A szendvicsezőnek Ázsiában ma több mint 3500 étterme van. Összevetésképpen, a McDonald's-nak ma hozzávetőleg 38 ezer étterme van a világon.

A Subway versenytársai egyébként lendületesen igyekeznek kihasználni a kínai fogyasztói piacot.

A Starbucks például a jelenlegi 6100 kínai kávézója mellé évente további ezret tervez nyitni 2025-ig. A McDonald's pedig idén erősítette meg, hogy a jelenleg világszerte tervezett 1900 új éttermének majdnem felét Kínában tervezik megnyitni.