Megjavult Windows 11-en a népszerű vírusirtó

windows 11 laptop notebook számítógép
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A hibajavító keddes frissítés telepítése után blokkolni kezdte a Chrome működését.
Vágólapra másolva!

Újabban sikerült elkerülnie a Microsoftnak, hogy tömeges problémákat okozzanak a Windowsokhoz kiadott összegző frissítései, azonban minden hónapban vannak olyan felhasználók, akik a telepítésüket követően váratlan gondokkal szembesülnek. Júniusban sem volt ez másként a Windows 11 2022 Update (22H2) rendszerhez érkezett javítás telepítése után egyeseknél nem töltődött be a Chrome.

Nem jelent meg a Chrome felülete a felhasználóknál Forrás: HolgersFotografie / Pixabay

Gyorsan fény derült a panaszosok közti közös nevezőre: mindannyian a közismert Malwarebytes antivírust használták. A szoftver fejlesztőjének vizsgálódása alapján a vírusirtó azon modulja ütközött az összegző frissítéssel, ami a telepített programokban lévő sebezhetőségek kihasználását próbálja akadályozni. A legjobb átmeneti megoldásnak az bizonyult, hogy az érintett felhasználóknak le kellett tiltaniuk a gondot okozó modulban a Google Chrome védelmét.

Most megoldás született a gondra, a Malwarebytes 4.5.31.270-es és a komponensének 1.0.2047-es verziójára való frissítést követően megszűnik a probléma, visszakapcsolható a Chrome védelme. A patchek idővel maguktól települnek a védelmi szoftverhez, de kikényszeríthető az azonnali installációjuk is, ehhez a vírusirtó felületén a Settings > About > Check for updates menüpontot kell aktiválni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!