Nem bírja a nyári meleget az új MacBook Pro?

apple macbook pro
Apple MacBook Pro (2023)
Vágólapra másolva!
Moderált környezeti hőmérséklet és terhelés mellett is túlhevülhet.
Vágólapra másolva!

A nyárral együtt járó magas környezeti hőmérséklet az elektronikus eszközök hűtési rendszereit is próbára teszi, ilyenkor derül ki, hogy mennyi tartalék lapul bennük. A LaptopMag kiadványnál dolgozó Jason England most aggasztó személyes élménybeszámolóval állt elő, egy 26 fokos maximum hőmérsékletű napon már nem bírta a munkával járt megpróbáltatásokat az M2 Pro rendszerlapkás MacBook Pro laptopja.

Apple MacBook Pro (2023) Forrás: Apple

Beszámolója szerint egy tipikusan home office munkanapról volt, javarészt a Chrome-ot használta böngészéshez és szövegszerkesztéshez, részt vett néhány Google Meet videóhívásban, folyamatosan ment az Apple Music 1 a háttérben, pár alkalommal elindította a Photoshopot a képszerkesztési feladatok elvégzéséhez.

Ennek a munkaterhelésnek nem szabadott volna gondot okoznia a MacBook Pro számára, ám kevéssel a munkanap kezdete után már elindult benne a hűtőventilátor, az akkutöltöttség pedig riasztó gyorsasággal esni kezdett, az eddigi tapasztalatai alapján mindkettőt rendkívül szokatlannak találta. A munkanap fele táján már átforrósodott a laptop alja, a billentyűkön sem tudta sokáig rajta tartani az ujjait, majd végül a túlmelegedés miatt vészleállást hajtott végre a laptop.

Betette a hűtőbe, tíz perc után újból sikerült bekapcsolnia.

England rendkívül furcsának találta a helyzetet, részben mivel a PCMag tesztjei alapján az Apple M2 Pro rendszerlapka érdemben kevesebb hőt generál az M1 Pro modellnél, viszont az azzal szerelt MacBook Próval nem volt túlhevülési probléma. Jelenleg az sejtése, hogy az újabb laptop aktív hűtésével lehet gond, a gyári profil nem emeli kellő mértékben a ventilátor fordulatszámát. Ezt megerősíteni látszik, hogy a Macs Fan Control alkalmazással felülbírálta a gyári beállítást, mire ugyan hangos lett a noteszgépének hűtése, viszont elfogadható szinten maradt a hőmérséklet, nem fenyegetett többé a túlhevülés miatti vészleállás réme.

Az újságíró megkereste az Apple-t az ügyben, ám hírünk írásáig az nem reagált az aggodalmaira.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!