Újabb sötét ügy derült ki a Titanichoz merülő cég múltjában

Titan tengeralattjáró, a Titanic roncsait felfedező merülőhajó
Vágólapra másolva!
Egy floridai házaspár beperelte az OceanGate Expeditions-t, az állítják ugyanis, hogy a tengeri kutatóvállakozás megtagadta a Titanic meglátogatásáért már kifizetett 210.000 dollárjuk visszatérítését - annak ellenére, hogy merülésük meghiúsult. Ez az a cég, melynek merülőhajója eltűnt a roncsmerülés közben, és amelyet eddig a kutatócsapatoknak nem sikerült megtalálniuk.
Vágólapra másolva!

Az amerikai szövetségi ügynökségek jelenleg az OceanGate Expeditions tengeralattjárójának, a Titánnak a felkutatásán dolgoznak.

A cég vezérigazgatója, Stockton Rush egyike az eltűnt tengeralattjárón rekedt öt utasnak

- erősítette meg a vállalat.

A vállalat több százezer dollárt kér az utasoktól azért, hogy meglátogathassák a Titanic roncsát, amely nagyjából 4.000 méter mélyen van az Atlanti-óceán északi felszíne alatt. Az OceanGate Expeditions biztonsági gyakorlatát azóta vizsgálják, hogy elvesztette a kapcsolatot a tengeralattjáróval. Ahogy arról az Origo beszámolt, a cég korábban már állt bíróság előtt a Titan biztonsági problémáival összefüggésben:

Most újabb kétes ügyre derült fény a vállalkozás múltjából. A cég volt munkatársa által indított perhez ugyanis pórul járt utasok is csatlakoztak.

A Titan tengeralattjáró. ezzel merültek a Titanic roncsahoz Forrás: Oceangate

A Floridában zajló per során egy házaspár a cég vezérigazgatóját a vevők félrevezetésével vádolták.

A floridai Winter Parkban élő Marc és Sharon Hagle a kereset szerint fejenként 105.129 dollárt fizetett azért, hogy 2017-ben lemerülhessenek az OceanGate Expeditions szervezésében a Titanic roncsaihoz - ez most nagyjából személyenként 35 millió forintnak felel meg.

A merülést elhalasztották, és 2017 őszére Hagle-ék egyre idegesebbek lettek, hogy talán soha nem kerül rá sor. A cégvezető Rush ekkor személyesen látogatott el a házaspár otthonába, ahol biztosította őket arról, hogy az utazás meg fog valósulni, és az általuk befizetett összeget egy letéti számlán tárolják, amit visszakapnak, ha netán meggondolnák magukat, és mégsem vennének részt a kalandban.

Amikor azonban a 2018-ra tervezett merülést ismét elhalasztották, a házaspár visszakérte a befizetett összeget. A kereset szerint az OceanGate ezt elutasította. Ráadásul kiderült, hogy befizetésüket az állítással ellentétben mégsem letétben tartották.

A peres eljárás azóta érdemben nem haladt előre, és sem a Hagle házaspár, sem az OceanGate Expeditions nem nyilatkozott még az esetleges fejleményekről.

Forrás: Insider