Szabad szemmel alig látható táskát vettek 22 millió forintért

MSCHF minitáska
MSCHF minitáska
Vágólapra másolva!
A Louis Vuitton "OnTheGo" modellje által ihletett mikroszkópikus méretű MSCHF kézitáska 63 000 dollárért (22 millió forintért) talált gazdára egy aukción. 
Vágólapra másolva!

A Brooklyn-i székhelyű MSCHF kreatív vállalat létezése óta arról nevezetes, hogy extrém dolgokat gyárt. Eddig főleg cipőket készített, ám legújabb dobása egy különleges kézitáska, amely a minitáska-trendet a következő szintre emelte.

Annyira kicsi, hogy kisebb, mint egy sószem.

Az Mschf Microscopic Handbag nevű icipici táskája fotopolimer gyantából készült, és 657 x 222 x 700 mikrométeres. Az ötletet egyébként a Louis Vuitton OnTheGo kézitáskától vették át.

A táskát rengetegen szerették volna megkaparintani, így elképesztő összegért, 63 000 dollárért (kb. 22 millió forint) vihette haza a szerencsés egy árverésről, ami a Just Phriends sale részeként került megrendezésre (ez a zenész és tervező Pharrell Williams aukciósházának, a Joopiternek az árverése, amely június 19-től június 27-ig tartott).

MSCHF minitáska Forrás: Youtube

Bár Williams a Louis Vuitton férfi ruházat kreatív igazgatója, Wiesner szerint az

MSCHF nem kérte sem az ő, sem a Louis Vuitton engedélyét a mikroszkopikus méretű táska elkészítése során.

Mielőtt eladták volna ezt művészeti alkotást, néhány napig megtekinthető volt egy párizsi galériában egy mikroszkóp által felnagyítva.

"Szinte remélem, hogy valaki megeszi" - nyilatkozta Kevin Wiesner, az MSCHF kreatív igazgatója a The New York Timesnak. Megjegyezte, hogy az apró táska a luxustáskák egyre kisebb méretét hivatott parodizálni, majd hozzátette: "Szerintem a 'táska' azért vicces tárgy, mert valami szigorúan funkcionális dologból ered, de ma alapvetően már inkább ékszer, mint hordozóeszköz."

Forrás: allthatsinteresting