Mindenkit vár idén is a Lidl Balaton-átúszás

Vágólapra másolva!
A névadó főszponzor ezúttal is számos programmal várja a magyar tenger kiemelkedő eseményének nézőit, szurkolóit egyaránt.
Vágólapra másolva!

A nyári sportok kedvelői számára idén is megéri felkeresni a magyar tengert a legmelegebb évszak közepén, a Lidl Magyarország ugyanis 7. alkalommal névadó szponzora hazánk legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport-eseményének: a Balaton-átúszásnak. A tavalyi év nem mindennapi eredményeit öregbíti, hogy a rangos esemény a Magyar Sportújságírók Szövetségének döntése értelmében tavaly Az Év Szabadidős Sporteseménye lett.

Forrás: Lidl

Idén is várhatóan ezrek vágnak neki a Révfülöp és Balatonboglár közötti távnak, hogy a Lidl Balaton-átúszáson biztonságos körülmények között szelhessék át a „magyar tengert". A szervezők mindenkire gondoltak: aki úgy érzi, hogy még nem kész a teljes táv megtételére, az elmúlt évekhez hasonlóan az 5,2 km-es táv mellett a 2,6 km-es féltávon is indulhatnak, sőt – idén már harmjhadik alkalommal – SUP-pal is rajthoz állhatnak az 5,2 km-es távnak azok, akik a tavon nem átúszni, hanem áthúzni szeretnének inkább. Akik a rövidebb távot választják, azok egy kör leírásával szintén a balatonboglári Platán strandon érnek partot, mint a többiek, itt pedig névadó főszponzorként idén is számos programmal várja őket és a szurkolókat a Lidl Magyarország.

„A családoknak szeretnénk példát mutatni, és minél több emberhez eljuttatni a sportos és egészséges éltmód üzenetét, ezért idén is olyan programokkal készülünk, amelyek edukációs módon hívják fel a figyelmet a táplálkozással összefüggő egészségtudatosság fontosságára." - mondta Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője.

Soha annyian nem neveztek még a Balaton-átúszásra, mint tavaly nyáron, a három meghirdetett távra ugyanis mintegy 12.000 fő regisztrált: 1073 hazai településről és 43 országból érkeztek úszók az ikonikus szabadidősport-eseményre, amelyet 1979 óta közel kétszázhúzezren teljesítettek már.

Forrás: Lidl

A résztvevők az idei évben tehát két sportágban is megmérettethetik magukat, de a helyszínen izgalmas programok várják a család többi tagját is, hiszen azon túl, hogy az érkező oldalon az áruházlánc dóm sátrában a kísérők folyamatosan figyelemmel kísérhetik a célba érkezőket, az ún. aktivitászónákban célba dobás, kvíz és smoothie bajnokság, óriás puzzle játék, memóriafal és további edukatív programok várják az érdeklődőket, sőt a matricagyűjtő játék során kedvezményre jogosító kuponokat és ajándékokat is be lehet zsebelni majd – ígérik a szervezők.

Szekrényessy Kálmán csaknem 143 évvel ezelőtt úszta át először a Balatont, Siófok és Balatonfüred között, aki ezzel sporttörténelmet írt. Ez volt az első, hivatalosan is feljegyzett Balaton-átúszás, amit 6 óra 40 perc alatt teljesített Szekrényessy. Azonban ez a 14 kilométeres táv túlságosan hosszúnak tűnt ahhoz, hogy igazi tömegsport-rendezvény legyen a Balaton-átúszás, ezért a szervezők folyamatosan csökkentették a távot.

Forrás: Lidl

A távot a két part között a versenyzők átlagosan három óra alatt, a leggyorsabbak egy óra körül teszik meg. A Balaton-átúszás élményét bátran ajánlják olyan felkészült, amatőr sportolóknak is, akik korábban még nem próbálták azt, vagy nem vettek részt hasonló igénybevételt jelentő sporteseményen, hiszen az úszófolyosó mentén 50 méterenként vitorlások és egyéb vízi járművek garantálják a versenyzők biztonságát, aki tehát elfárad, bármikor megpihenhet.

A Lidlre egész évben számíthatnak a vásárlók a Balatonon is, de az áruházlánc a nyári hónapokban a balatoni roadshow rendezvényein extra programokkal is kedveskedik a vásárlóknak, így például az Animal Cannibals mini koncertsorozattal várja a résztvevőket a 41. Lidl Balaton-átúszáson is.