Tomboló migránslázadás Németországban is

Eritrea Festival in Giessen Crime, Law and Justice Contests lhe police Horizontal
08 July 2023, Hessen, Gießen: Participants of the counter-demonstration of the Eritrea Festival in Giessen are stopped by the police. After the riots around the controversial Eritrea Festival in Giessen, the situation has calmed down again somewhat on Saturday afternoon, according to police estimates, a total of several hundred people were controlled during the day. The police tried again and again to keep the counter-demonstrators away from the festival site, and had for this purpose mounted police and water cannons on site without using them, however. Photo: Helmut Fricke/dpa (Photo by HELMUT FRICKE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A francia migránslázadás egy hétig tombolt, 12 ezer felgyújtott autó, több száz sérült rendőr, meglincselt polgármestercsalád és elképesztő pusztítás, kirabolt üzletek, feldúlt városok. Ez a - mondjuk így - mérleg. A kár az ország GDP-jében is mérhető lesz. Néhány nappal később Németországban tomboltak a migránsok. Agresszív fesztiváljukat tavaly sem merték betiltani, persze, idén sem. Rendőrökre és törvénytisztelő német polgárokra támadtak, nagyon sok a sérült - a rendőrök és a járókelők között. És mindez Frankfurt mellett, az egyik leggazdagabb és legbékésebb német egyetemi városban...
Vágólapra másolva!

Még mindig nem tudott talpra állni Franciaország az egy hétig tartó brutális migránslázadás után, a szomszédban újabb hasonló incidens tört ki. A németországi Giessen városában minden évben megrendezik az eritreaiaknak szervezett fesztivált, és minden évben tömegverekedéssel zárul.
Nem történt ez másképp most sem, amikor több száz migráns támadta meg a rendőröket. A tomboló bevándorlók eleinte csak a forgalmat akadályozták, ahogy az az alábbi videón is látszik.

Ezután az intézkedő rendőrökre, de a járókelőkre és az autósokra is rátámadtak az afrikai bevándorlókból álló őrjöngő csoportok.

A rendőrség tájékoztatása szerint a megvadult migránshorda kövekkel, üvegekkel és egyéb tereptárgyakkal dobálta az embereket. A polgárokat arra kérték, hogy kerüljék el a város teljes területét.

Érdekes, hogy pénteken a helyi rendőrség még azt állította, hogy nem figyeltek fel semmilyen veszélyre utaló jelre, a fesztivál nyugalomban zajlik majd. Arra kérték az embereket, hogy ne is terjesszenek ilyen információkat.

A háttérben nyilvánvalóan az eritreai polgárháború áll. A fesztivált ugyanis a kormány támogatói szervezik, a rezsim ellenzői viszont ezt meg akarják akadályozni. És persze a németországi bevándorlók is gyűlölik az anyaállamot, azaz, Németországot. Tavaly több mint 30 embert tartóztattak le, és több rendőr megsérült még a fesztivál kezdete előtt. Akkor végül magát a rendezvénysorozatot meg sem tudták tartani a biztonsági kockázatok miatt.

A város megpróbálta betiltani az eseményhez rendszeresen hozzárendelt tüntetést, de ez az indítvány a közigazgatási bíróságon elbukott. Ugyanis a migránsoknak vannak ilyen jogaik is.