Videókártyás csalókra csapott le a kínai rendőrség

videokártya hamisítás
A letartóztatottak többsége szimpla dolgozó volt, az ügyész a csalás irányítóit kívánja felelősségre vonni
Vágólapra másolva!
Kriptobányászoktól vett, elnyűtt termékeket címkéztek át és adtak el újként.
Vágólapra másolva!

Nehéz helyzetben vannak a grafikus kártyát vásárolni kívánó játékosok, hiszen kedvező áron jelenleg csak sok éves használt modellek kaphatóak, ám ezek jókora része akár éveken át kriptobányászatra volt használva. Ezt nem szeretik kiemelni az eladók, hiszen elriasztja a vevőket, senki sem szeretne potenciálisan a halálán lévő videókáryát vásárolni, az általános célokra és játékra használt testvéreikhez képest ezek masszívan nagyobb pofonokat kaptak az élettől a használati körülményeik miatt.

A letartóztatottak többsége csak dolgozó volt, az ügyész a művelet irányítóit kívánja felelősségre vonni Forrás: binzhoui rendőrség

A termékek előéletének eltitkolása megkérdőjelezhető erkölcsű tett, azonban még hagyján ahhoz a csaláshoz képest, amiben egy kínai banda utazott. A jól szervezett csapat kriptobányászoktól vásárolt komoly tételben grafikus vezérlőket, majd a gyors tesztelésüket és megtisztításukat követően átcímkézte és átcsomagolta a termékeket, hogy másik márkanév alatt, újnak hazudva, teljes áron értékesítse azokat az áldozatoknak.

A razzia során olyan 15 millió jüan, avagy 714 millió forint értékűre becsült videókártyát foglaltak le a rendőrök. A raktárban talált 22 főből hetet helyeztek előzetes letartóztatásba, ellenük büntetőeljárás indul majd a csalás miatt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!