Elrabolták és összeverték a kriptokirályt

bitcoin pénz pénzügyi tudatosság kriptovaluta
A bitcoint egyre több illegális tevékenységhez is használják.
Vágólapra másolva!
Luxuscikkekre költötte a befektetők pénzét, az egyikőjükkel nagyon rossz lóra tett.
Vágólapra másolva!

Kemény leckét kapott az élettől a jelenleg 24 éves Aiden Pleterski. A kanadai fiatalember még tizenévesként nagy profitot generált kriptovaluta vásárlásán keresztül, erre magát „kriptokirálynak" kinevezve 2021 decemberében megalapította a saját kriptovalutás befektetésekkel foglalkozó cégét.

Közel 11 milliárd forintnak megfelelő pénzt adtak a felnőttnek alig nevezhető kriptokirálynak a befektetők Fotó: 123RF

Pleterski számos befektetőtől összesen 41 millió kanadai dollárt, durván 10,6 milliárd forintot szedett össze, azonban részben a kriptovaluták piacának bedőlése miatt ténylegesen a kapott összeg 2%-át sem fektette be az alternatív fizetőeszközökbe. A befektetők pénze viszont nagyon égette a markát, rövid idő alatt el is költött belőle magáncélokra 16 millió kanadai dollárt, olyan 4,1 milliárd forintot.

Többek közt magánrepülővel járt luxusnyaralásokra, plusz vett három McLarent, két Lamborghinit, három Audit, és két BMW-t.

A befektetőknek természetesen gyanús lett, hogy Pleterski mintha eltűnt volna a pénzükkel, így megbízták a 39 éves Akil Heywoodot a helyzet kivizsgálásával. A férfi 740 ezer kanadai dollárt, olyan 191 millió forintot adott befektetési célból a fiatalembernek, maga is sértett az ügyben.

Ráadásul nem is akármennyire sértődött meg a helyzet láttán, a pénzének sikertelen visszakövetelését követően három társával tavaly december elején elrabolta Toronto belvárosából Pleterskit, a férfit egy autóhoz csalva és lőfegyverrel kényszerítve vitték el. A következő három napban a támadók több helyszínen is alaposan megverték és megkínozták a kriptokirályt, bocsánatkérő videó készítésére kényszerítették, végül pedig az életét és a családtagjai életét fenyegetve elengedték, hogy szedje össze készpénzben a követelt összeget.

A kanadai rendőrség beszámolója szerint mind a négy támadót azonosították és letartóztatták, a napokban megtörtént ellenük a vádemelés. Akil Heywood ellen hat, a 37 éves Tyler Fast ellen négy, a 24 éves Rakeem Henry ellen tizennyolc, a szintén 24 éves Deren Akyeam-Pong ellen pedig harmincnégy (!) vádpontot hozott fel az ügyész.

A jelek szerint a verésekért és a kínzásakért nagyrészt Akyeam-Pong felelt, az ellene felhozott egyik vádpont a szabadlábra helyezés feltételeinek megsértése, lőfegyverrel való visszaélések miatt már 20 éves korában hajtóvadászatot folytattak utána a rendőrök.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!