Visszavenné a dolgozók fizetését a Google

népszerű márkák galéria, google
(FILES) In this file photo taken on November 4, 2016 a man rides a bike pass a Google sign and logo at the Googleplex in Menlo Park, California. - Google-parent Alphabet on October 31, 2018 confirmed that an executive accused of sexual harassment left the company without an exit package as tension over its handling of such matters heightened. Word that Rich DeVaul, a director at X lab devoted to "moonshots" such as internet service from balloons, was out came with reports that women employees were trying to organize a walk-out on Thursday to protest lenient handling of sexual misconduct in the workplace. (Photo by JOSH EDELSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Akciós áron szállhatnak meg a cég hotelében, nehogy elkéssenek a munkából.
Vágólapra másolva!

Óriási elégedetlenséget keltett a Google berkein belül a bérek idei befagyasztása, bő tízezer főállású dolgozó elküldését követően az évente millió dollárokat kereső vezetőség azzal állt elő, hogy a nehéz gazdasági körülmények miatt idén senki sem kaphat béremelést. Az már csak a hab volt tortán a dolgozók számára, hogy a vezetőség sirámai ellenére nyereséges maradt a vállalat, nem mintha nem lenne anyagi puffere arra, hogy egy-két nehezebb évben is teljen a dolgozóinak anyagi megbecsülésére.

Rögtön átláttak a dolgozók a legújabb nagyvállalati mesterterven Forrás: AFP/Josh Edelson

Mindezek után az alkalmazottak körében uralkodó hangulatról tudomást sem véve a Google most hatalmas akcióval állt elő a Bay View-i irodaházában dolgozók számára: aki nem szeretne utazgatni a munkahelyére, az szeptember végéig csupán 99 dollár / éjszaka áron szállhat meg a cég saját üzemeltetésű szállodájában, ez az említett telephelyen található.

Kontextusként harminc nappal számolva havi olyan 3000 dollárba kerülne a cég saját hotelében való megszállás, ami egy szinten van az ellátást is tartalmazó helyi albérletek áraival.

A promócióról szóló e-mail azonnal elindította az akasztófahumort a cégen belül: nagyra értékelik a dolgozók, hogy a vállalat szeretné őket a munkaidő kezdetekor garantáltan az asztalaiknál látni, miközben visszavenné tőlük a fizetésüket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!