Az extrém hőség ölt meg egy túrázót az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Holtan találtak egy nőt, aki túrázás közben tűnt el az Egyesült Államokban Phoenix város északi részén, az amerikai hatóságok szerint úgy tűnik, hogy a hőség okozta a halálát.
Vágólapra másolva!

A 34 éves Jessica Christine Lindstrom előző hét pénteken, helyi idő szerint reggel 8:30 körül indult túrázni, és körülbelül kilenc órával később a phoenixi rendőrség eltűntnek nyilvánította.

Az eltűnt nő utáni kutatásban a mentőegységek mellett drónokat is bevetettek, de közel ötórás keresés után már csak Jessica holttestét találták meg egy helyi túraösvényen.

A halál okát orvosszakértői vizsgálat fogja megállapítani, de a hatóságok szerint valószínűleg a hőség okozta a nő halálát.

Maricopa megye, Arizona állam legnépesebb megyéje - ahol Phoenix városa is található - szerdán közölte, hogy eben az évben július 29-ig 39 hőség okozta halálesetet történt a térségben; további 312 esetet pedig vizsgálnak.

Tavaly ugyanebben az időszakban 42 ember halálát okozta az extrém meleg időjárás a megyében.

Az amerikai Országos Meteorológiai Szolgálat szerint július volt a valaha mért legmelegebb hónap Phoenix városában amióta nyilvántartást vezetnek, az átlaghőmérséklet elérte a 41,6 Celsius-fokot - írja a CBS NEWS.