Ilyen büntetésre számíthat a Megyeri Csillát megverő férfi

Megyeri Csilla a Campus Fesztiválon, ahol megverték
Vágólapra másolva!
Pénzbírsággal is megúszhatja a férfi, aki a Campus Fesztiválon megverte Megyeri Csillát. 
Vágólapra másolva!

Dr. Magyar György ügyvéd elmondta, hogy mire számíthat a bíróságon Megyeri Csilla támadója, aki a debreceni Campus Fesztiválon esett neki az influenszernek egy szóváltás után.

"Ha a sértett sérülései nyolc napon túl gyógyulnak, akkor súlyos testi sértés bűntette miatt lesz az elkövető felelősségre vonható. Ebben az esetben, ha büntetlen, akár egy magasabb összegű pénzbüntetést is kiszabhat vele szemben a bíróság" – mondta az ügyvéd a Naphire.hunak.

Megyeri Csilla a Campus Fesztiválon, ahol megverték Forrás: Instagram/Megyeri Csilla

Korábban felmerült, hogy Megyeri Csilla kétmillió forinttal tartozhatott a férfinak – bár ezt tagadja –, ebben az esetben már más lenne a helyzet. Ha a tartozás miatt verték volna meg, az már önbíráskodásnak számítana, az elkövető büntetlen előélet esetén is kaphatna felfüggesztett börtönt.

"Ha a sértett ténylegesen tartozik a tettesnek, akkor azt tanácsoljuk, hogy a törvény útján érvényesítse követelését. Forduljon ügyvédhez, aki egy ügyvédi felszólítást követően akár fizetési meghagyást is benyújthat, illetve szükség esetén polgári pert indíthat" – mondta dr. Magyar György.