Felmondott az összes rendőr egy amerikai városban

Tewkesbury, késelés, hős tanár, letartóztatás, 2023
TEWKESBURY, ENGLAND - JULY 10: People stand at the gate outside Tewkesbury School after a teenage boy was arrested after a stabbing on July 10, 2023 in Tewkesbury, England. In a statement, Gloucestershire Police said an adult was taken to hospital with a suspected stab wound and a teenage boy was arrested in connection with the incident. The police had been called just after 9am with a report that a pupil had stabbed a teacher. (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Egy Minnesota állambeli kisváros teljes rendőri állománya felmondott hétfőn. A Goodhue-i rendőrség tisztjei béremelést követeltek.
Vágólapra másolva!

A rendőrség hét tisztje, köztük a rendőrfőnök is jobb fizetést követelt. A városi tanácsnak hétfőn kellett volna tárgyalnia a rendőrök fizetéséről, de a hivatal tisztjei még az ülés előtt felmondtak - írja a Huffpost.

- mondta Ellen Anderson Buck, Goodhue polgármestere a hétfői ülésen.

A kép illusztráció! Forrás: Getty Images/Chris Furlong

Azt is hozzátette, hogy ezen a ponton nem igazán van okuk béremelésről beszélni, mivel már nincs rendőrségi állományuk.

A rendőrök augusztus 24-én távoznak az osztályról. A városi tanács következő ülése augusztus 23-án lesz.

Goodhue lakossága nagyjából 1200 fő.

- nyilatkozta egy lakos, Roxanne Fischer a minneapolisi KARE-TV-nek.

2022-ben az észak-karolinai Kenly rendőrség teljes személyzete is felmondott - arra hivatkozva, hogy a munka körülményei tarthatatlanok. Hónapokkal később a városnak új rendőrfőnöke lett, és megkezdték az osztály újbóli feltöltését.