Agrárminisztérium: továbbvisszük Szent István örökségét

Szent István király halálának 900. évfordulójára építették meg az Aranyvonatot.
Vágólapra másolva!
Ma is Szent István gondolatát akarjuk a maga egyszerűségében és tökéletességében: keresztény hagyományokon nyugvó, független magyar nemzetet Európa szívében - mondta Nagy István agrárminiszter csütörtökön Budapesten, az államalapítás ünnepe alkalmából tartott állami kitüntetések és szakmai elismerések átadóján az Agrárminisztérium közleménye szerint.
Vágólapra másolva!

- mondta.
Nagy István elmondta, szinte lehetetlen felsorolni azokat a nagyszerű teljesítményeket, amelyeket a magyarok akár a közélet, a tudomány, a művészet vagy éppen a sport területén véghez vittek.
De a magyarság ezeréves történelme nemcsak szentekről, hősökről, szabadságharcosokról íródott.

- részletezte a miniszter.

A Szent István király halálának 900. évfordulójára épített Aranyvonat Forrás: https://szentistvannap.hu/

A tárcavezető szerint amikor István király emléke előtt fejet hajtunk, tulajdonképpen ezer év magyar történelméről is megemlékezünk: sikereinkről, eredményeinkről, kudarcainkról, amelyek után mindig újra és újra talpra állunk; a szabadságunkért és szuverenitásunkért vívott csatáinkról, álmainkról, reményeinkről, hagyományainkról és nemzeti kultúránkról.

Nagy István hangsúlyozta, augusztus 20-án nemcsak az államalapítást ünnepeljük, hanem a gazdák fáradságos munkájáért is köszönetet mondunk, és köszönthetjük az agráriumban és az agráriumért dolgozókat, akik teljesítményükkel az egész nemzetet teszik jobbá és gazdagabbá.

- tette hozzá.

Az ünnepi díjátadót megelőzően a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban Nagy István megnyitotta a "Büszkeségeink a hungarikumok" című kiállítást.