Vágólapra másolva!
A budapesti atlétikai világbajnokság zárónapjának esti programja előtt Sebastian Coe, Németh Balázs és Schmidt Ádám értékelte Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét a Nemzeti Atlétikai Központban tartott nemzetközi sajtótájékoztató során.

Budapest az elmúlt kilenc napban, augusztus 19. és 27. között a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokságnak adott otthont. Jackie Brock-Doyle, a WA kommunikációs igazgatója először a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnökét, az egykori olimpiai bajnok középtávfutót, Sebastian Coe-t kérte fel hogy tartsa meg az eseményértékelő beszédét. Ám Coe váratlanul a budapesti atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának, Németh Balázsnak, valamint Schmidt Ádámnak továbbította a szót, akik mint elmondta, elképesztően jó szervezés vezérei voltak a kezdetektől a végéig.

Schmidt Ádám és Németh Balázs is elégedetten értékelte az elmúlt napokat Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Hálásak vagyunk a nemzetközi szövetségnek és mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy Budapesten legyen ez a világbajnokság.

Köszönöm a magyar kormánynak, hogy biztosították a feltételeket, hogy megrendezhettük a lehető legjobb világbajnokságot" – mondta az atlétikai világbajnokság kormánybiztosa, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, aki ezután az önkénteseknek és a szurkolóknak is megköszönte a közreműködést, valamint reményét fejezte ki, hogy az elmúlt napok hatására Magyarországon még népszerűbbé válik az atlétika.

Németh Balázs szerint ennél szórakoztatóbb sportesemény még nem volt Magyarországon Fotó: Csudai Sándor - Origo

„A csapatom teljesen kimerült, de egyben nagyon boldog is az elmúlt kilenc nap hatására.

120 különböző ország szurkolói számára több mint 400 ezer jegy került eladásra, ami önmagáért beszél" – folytatta Németh Balázs, aki szintén megköszönte az önkénteseknek, a hazai és nemzetközi szövetségnek és a szurkolóknak, valamint a kabalafigura Youhuu-nak is az elmúlt napokat.

Sebastian Coe le volt nyűgözve a szervezéstől és a hangulattól Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Ez az első olyan világbajnokság, amely az elnökségem díja, hiszen a korábbi hármat megörököltem, ezért is különleges ez számomra.

és ezzel a nagyon jó munkaerővel rendelkező országgal innovációra és ambíciózus hagyatékra törekedtünk, ami létre is jött.

ami a Nemzeti Atlétikai Központ kialakitásának és annak is köszönhető, hogy nem csupán a magyar atléták szereplésekor szurkoltak hangosan az emberek – vette át végül a szót Sebastian Coe, aki megköszönte a szervezőbizottság munkáját is, és kiemelte a világklasszis sportolók fantasztikus teljesítményét. – Több mint 2000 atléta vett részt a vb-n, és 1200 csatorna közvetítette az eseményeket összesen több mint félmillárd órán keresztül.

Egy újságírói kérdésre Sebastian Coe azt is elárulta, hogy szerinte

Budapest tökéletesen alkalmas város lenne egy olimpia megrendezésre is,

atlétika szempontjából ugyanis hibátlan rendezésre volt képes az elmúlt napokban, és a város maga nagyon ambíciózusnak tűnik egy ilyen pályázat benyújtására.

A világbajnokság vasárnap este 20 órától, a programban hét fináléval zárul a Nemzeti Atlétikai Központban.