Pénzzel teli táskát talált a parkolóban egy amerikai férfi, letartóztatták

Vágólapra másolva!
5000 dollárnyi (1,7 millió forint) készpénzzel teli táskát találtak egy parkolóban egy férfi Connecticutban. A férfi azt állította, hogy nem lopta a táskát, hanem találta. Ennek ellenére hónapokkal az incidens után most a bíróságon folytatódik az ügy - írja az ABC News. 
Vágólapra másolva!

- így nyilatkozott az ügyről a férfi, azonban nem sokkal később jött a hideg zuhany, amikor a rendőrség lopás vádjával letartóztatta.

Kiderült ugyanis, hogy a táskán a trumbulli rendőrség szerint egyértelműen egy bank jelvénye volt látható. A hatóságok szerint számos dokumentum is volt a táskában, amelyek alapján a készpénz jogos tulajdonosa Trumbull városa volt.

Az 56 éves Robert Withington azt állítja, hogy nem lopta el a pénzt, és nem vett észre semmit a táskában, amely a tulajdonosára utalt volna. A pénz még május 30-án tűnt el, a rendőrök azóta nyomoztak az ügyben. A következő néhány hónapban a nyomozók házkutatásokat tartottak, átnézték a környező térfigyelő kamerák adatait.

Kimentem a parkolóba és láttam valamit a földön. Senki sem volt a közelben, ezért felvettem

- mondta Withington Hearstnek.

– tette hozzá.

A férfi végül elismerte tettét, azonban nem érzi úgy hogy vissza kellene adnia a pénzt. A bíróság öt évig terjedő szabadságvesztéssel és 5000 dollárig (1,7 millió forint) terjedő pénzbírsággal büntetheti. A tárgyalás szeptember 5-én folytatódik.