Nem vesznek el többé a meztelen fotók

Egymilliót keres havonta a szelfijeivel ez a nő, és meztelenkednie sem kell
Woman lying on bed taking selfie with smartphone
Vágólapra másolva!
Plusz iOS-en és a böngészőben is elérhető lesz a Google Fotók zárolt mappája.
Vágólapra másolva!

Még 2021-ben vált elérhetővé az androidos Google Fotók mobilappban a zárolt mappa funkció, ezzel a felhasználók egy kóddal vagy ujjlenyomattal védett mappába tehetik az érzékeny képeiket és videóikat. A zárolt mappába átmozgatott állományok titkosításra kerülnek, nem jelennek meg a Google Fotók felületein, továbbá a mobilokon lévő más appok sem férnek hozzájuk. Ténylegesen rejtetté válnak, a Zárolt mappa feloldása az egyetlen mód a megtekintésükre.

Végre úgy működik majd a Zárolt mappa, mint ahogy azt a felhasználók feltételezik Forrás: PhotoAlto/Altopress/Frédéric Cirou

A jelek szerint a felhasználók jókora része által meztelen képek rejtegetésére használt zárolt mappának egészen eddig volt egy súlyos hiányossága, a Google Fotók nem tudott felhős biztonsági mentést készíteni a tartalmáról. Emiatt a mappa nem szinkronizálódott a felhasználók eszközei között, a mobilok elveszítésekor köddé váltak a fájlok, készülékcsere esetén pedig manuálisan kellett a régi mobilról átmásolni a benne őrzött képeket az újra, ami nem mindenkinek jutott időben az eszébe.

Most a Google Fotók csapata végre hajlandó megoldani a problémát, a következő napokban opcionálisan bekapcsolhatóvá válik a zárolt mappa felhőbe való biztonsági mentése, ami egy csapásra megoldja az összes fent említett gondot. A funkció elérhetővé válásáról egész képernyős értesítést kapnak majd a Google Fotók elindításakor a felhasználók.

További óriási fejlesztés, hogy Android után Google Fotók iOS mobilappjában és a böngészős felületén is elérhetővé válik a zárolt mappa.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!